Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Άμεση επανεξέταση όλων των Ι5!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Προ εκπλήξεων θα βρεθούν όλα τα άτομα που έχουν πάρει Ι5, δηλαδή απαλλαγή στράτευσης για λόγους υγείας, τις επόμενες μέρες. Από σήμερα, 1η Απριλίου 2011, ξεκίνησαν να αποστέλλονται ταχυδρομικά από τα κατά τόπους στρατολογικά γραφεία, επιστολές ειδοποίησης σε όλους όσους έχουν πάρει απαλλαγή στράτευσης από το 1980 και μετά.

Κάτι τέτοιο το είχαμε βρει και σε παλαιότερο άρθρο (βλέπε εδώ Ι5 και 45αρηδες πάνε ξανά στον στρατό!) και χτες μετά από νέα επικοινωνία με στρατολογικό γραφείο, είχαμε αυτό το νέο. Μας ενημέρωσαν λοιπόν πως τέλος τους μήνα τους ήρθε εγκύκλιος από το υπουργείο και μετά από αυτήν έχουν εντολή για αποστολή ενημερωτικών επιστολών στους ενδιαφερόμενους. Σημαντικό είναι βέβαια και το ότι όσοι δεν προσέλθουν εντός 2 μηνών από την ειδοποίηση για επανεξέταση θα βρεθούν στην δυσάρεστη θέση, της κατάργησης της όποιας απαλλαγής είχαν και σε μερικές περιπτώσεις και λόγω ηλικίας να αναγκαστούν να φορέσουν το χακί.

Επανέλεγχος λοιπόν για όλους...





Πάντως πέρα από την όλη πλάκα (και το, πιο πάνω, πρωταπριλιάτικό μας αστείο), μια τέτοια εγκύκλιος υπάρχει εδώ και χρόνια, στα συρτάρια όλων των στρατολογικών γραφείων, αλλά ποτέ κανείς δεν έδωσε εντολή να την εφαρμόσει. Ας ελπίσουμε πάντως αν γίνει ποτέ αυτό να ειδοποιηθούν τα άτομα που ενδιαφέρει και αφορά. Γιατί αν δεν συμβεί αυτό και ειδικά έγκαιρα θα καταλήξουμε να βλέπουμε να τους αναζητούν ακόμα και ως λιποτάκτες, ακόμα και ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας.


AmeA Blog Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.