Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Άδεια και συνθήκες εργασίας για καλύτερη υγεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι υποστηρίζει έρευνα μεταξύ Άγγλων και Αμερικανών

Τα ποσοστά των Αμερικανών που υποφέρουν από χρόνια νοσήματα είναι υψηλότερα από τα αντίστοιχα των Άγγλων στην ίδια ηλικιακή ομάδα παρότι το αμερικανικό σύστημα υγείας είναι πιο αναβαθμισμένο σε σχέση με το αγγλικό, προκύπτει από έρευνα που δημοσιεύτηκε στις ΗΠΑ.

Σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, η υγεία των κατοίκων των ΗΠΑ είναι κατά μέσον όρο σε χειρότερη κατάσταση σε ό,τι αφορά στον διαβήτη, την υψηλή χοληστερόλη και τους καρδιακούς δείκτες, προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας που αφορούν 100.000 εθελοντές και πλέον.

Ο λόγος παραμένει ένα μυστήριο, αναφέρει η αμερικανική ομάδα που εκπόνησε την έρευνα, ενώ έτσι αμφισβητείται η άποψη ότι η ύπαρξη των απαραίτητων πόρων κατά κανόνα βελτιώνει την ανθρώπινη υγεία.

Δεν αποκλείεται, υποστηρίζουν οι επιστήμονες, η διαφορά να οφείλεται στο μεγαλύτερο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι άγγλοι στον τομέα της πρόληψης.

Παρά την ευρύτερη χρήση της τεχνολογίας στον τομέα της υγείας στις ΗΠΑ, οι Αμερικανοί δεν φημίζονται για την πρόληψη και πραγματοποιούν και λιγότερες επισκέψεις στο γιατρό ετησίως.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύονται στην Αμερικανική Επιθεώρηση Επιδημιολογίας.

«Ο λόγος που η κατάσταση της υγείας διαφέρει τόσο δραματικά σε αυτές τις δύο χώρες, οι οποίες έχουν τόσα κοινά σε ό,τι αφορά την ιστορία και τον πολιτισμό τους, παραμένει ένα άλυτο μυστήριο», αναφέρει η δρ. Μελίσα Μάρτινσον και οι συνεργάτες της.

Είναι, πάντως, πιθανό ο διαφορετικός τρόπος ζωής ή οι διαφορετικές κοινωνικές ή περιβαλλοντικές συνθήκες να παίζουν κάποιο ρόλο.

Αλλά παρότι αναζήτησαν τους λόγους, οι ερευνητές δεν βρήκαν κάποια αδιάσειστα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι μπορεί να ευθύνονται για το φαινόμενο οι διαφορές ως προς τα ποσοστά παχυσαρκίας, κατανάλωσης αλκοόλ ή σωματικής δραστηριότητας.

Το κάπνισμα μπορεί να ευθύνεται, αλλά η δρ Μάρτινσον και οι συνεργάτες της το αμφισβητούν καθώς ακόμη και νεότεροι Αμερικανοί που δεν έχουν ακόμη εκτεθεί πολλά χρόνια στον καπνό φαίνεται ότι έχουν χειρότερη υγεία σε σχέση με τους Άγγλους συνομήλικούς τους.

Και παρότι ένα μεγάλο ποσοστό Αμερικανών είναι ανασφάλιστοι ή πλημμελώς ασφαλισμένοι σε σχέση με τους Άγγλους ή με άλλους Ευρωπαίους, ακόμη και οι Αμερικανοί που έχουν πρόσβαση σε μία καλή ασφάλεια υγείας έχουν χειρότερη υγεία από τους Άγγλους.

Ειδικοί του τομέα δημόσιας υγείας υποστηρίζουν ότι οι περισσότερες ημέρες αδείας και οι καλύτερες εργασιακές συνθήκες στη Βρετανία ενδέχεται να είναι δύο παράγοντες που ευθύνονται για τις διαφορές μεταξύ των δύο χωρών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.