Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Προστατέψτε το έμβρυο από το παθητικό κάπνισμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο 23% αυξάνεται η πιθανότητα θανάτου

Οι υποψήφιοι μπαμπάδες ή οι συνάδελφοι που καπνίζουν, υποχρεώνοντας έτσι τις εγκύους γυναίκες να γίνονται παθητικές καπνίστριες, αυξάνουν τον κίνδυνο διακοπής της κύησης του εμβρύου ή για γέννηση παιδιού με ανωμαλίες, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Οι έγκυες που εκτίθενται στον καπνό στο σπίτι ή στην εργασία τους, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο κατά 23% για θάνατο του εμβρύου και κατά 13% για γέννηση μωρού με γενετικές ανωμαλίες.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που καπνίζουν στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία του μωρού τους, όπως χαμηλό βάρος, πρόωρη γέννα, καρδιακά και άλλα πιθανά προβλήματα υγείας.

Οι επιστήμονες δεν ξέρουν ακόμα πότε ακριβώς αρχίζουν οι κίνδυνοι για το μωρό στην μήτρα εξαιτίας του παθητικού καπνίσματος της εγκύου μητέρας. Δεν είναι επίσης σαφές σε ποιο βαθμό παίζουν ρόλο οι επιπτώσεις από τον καπνό που άμεσα εισπνέει μια έγκυος από το περιβάλλον της και πόσο φταίει η επίπτωση του καπνίσματος στο σπέρμα του καπνιστή πατέρα, κάτι που επηρεάζει απευθείας το DNA του εμβρύου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.