Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Υποβοήθημα ακοής τοποθετείται στα δόντια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Βύρων Παπαδόπουλος

Η εταιρεία Sonitus Medical στην Καλιφόρνια έλαβε την άδεια από την επιτροπή φαρμάκων για το SoundBite, ένα οδοντικό βοήθημα ακοής για ανθρώπους που είναι κωφοί στο ένα αυτί. Το σύστημα λειτουργεί όπως το εμφύτευμα κοχλία, αλλά χωρίς να γίνει εμφύτευση.
Πίσω από το αυτί τοποθετείται μια συσκευή που ασύρματα μεταδίδει τον ήχο από το αυτί σε έναν μικρό δέκτη που προσκολλημένος σε ένα δόντι, πάλλει τα δόντια , που με την σειρά τους διεγείρουν και τους δύο κοχλίες στα αυτιά.
Το ακουστικό βοήθημα SoundBite βρέθηκε να είναι ασφαλές και αποτελεσματικό σε κλινικές δοκιμές . Μια μελέτη εξέτασε το σύστημα σε 28 ασθενείς επί ένα μήνα. Μια δεύτερη μελέτη έγινε σε 22 ασθενείς επί έξη μήνες. Το σύστημα βοήθησε στην βελτίωση της επικοινωνίας και της άνεσης των ασθενών. Το 95 % των ασθενών ήταν ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις του SoundBite και θ το συνιστούσαν σε ένα φίλο τους αν είχε προβλήματα ακοής.



Η συσκευή είναι ασφαλής για μακροχρόνια χρήση χωρίς καμιά παρενέργεια επί έξι μήνες. Επίσης δεν επηρέασε τα δόντια ή τους μαλακούς ιστούς γύρω από αυτά. Η συσκευή δοκιμάστηκε σε ασθενείς με φυσικά δόντια, καθώς και με σφραγίσματα, κορώνες, και οδοντικά εμφυτεύματα χωρίς προβλήματα.









Πηγή: http://www.dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.