Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Επιδημία η κολπική μαρμαρυγή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η πιο συχνή καρδιακή αρρυθμία, η κολπική μαρμαρυγή, αναμένεται να εξελιχθεί σε επιδημία.
Όπως αναφέρει η καρδιολογική μελέτη «Framingham», ένας στους τέσσερις άνδρες και γυναίκες άνω των 40 ετών, κινδυνεύουν να εμφανίσουν κολπική μαρμαρυγή.
Η ασθένεια αυτή αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας και εμβολών, μεταξύ των οποίων και του εγκεφαλικού επεισοδίου. Ένα στα έξι εγκεφαλικά επεισόδια παρουσιάζεται σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Αnnals of Internal Medicine».
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 20 ετών, οι εισαγωγές σε νοσοκομείο λόγω κολπικής μαρμαρυγής, με βάση νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Epidemiology», αυξήθηκαν κατά 66%, εξαιτίας της γήρανσης του πληθυσμού, της αυξανόμενης συχνότητας χρόνιων καρδιακών νόσων και της καλύτερης διάγνωσης μέσω συσκευών περιπατητικής καταγραφής του καρδιακού ρυθμού.

Ωστόσο, η ύπαρξη της ασθένειας συχνά διαπιστώνεται – όπως αναφέρει το Αμερικανικό Κολέγιο Καρδιολογίας – μόνο μετά την εμφάνιση μιας συνδεόμενης με αυτήν επιπλοκής, όπως εμβολικού επεισοδίου ή καρδιακής ανεπάρκειας.


Πηγή: http://www.zougla.gr

2 σχόλια:

  1. πασχει η μητερα μου απο κολπικη μαρμαριγη και είναι 63 ετων και εμμεσα ασφαλισμενη του ΙΚΑ.Δικαιούται αναπηρικη συνταξη ή καποιο προνοιακο επιδομα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Ανώνυμος

    είναι υπερβολικά γενικό να απαντήσει κανείς αν δικαιούται κάποιος κάτι απλά ακούγοντας το όνομα μιας πάθησης. α) για σύνταξη πρέπει να υπάρχουν ένσημα ή έτη ασφάλισης (ανάλογα με το ταμείο). β) για επίδομα να μην εργάζεται... στην περίπτωσή της.

    πάνω από όλα όμως πρέπει να έχει απόφαση υγειονομικής επιτροπής ώστε α ζητήσει αντίστοιχα κάποιο δικαίωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.