Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Αν υποφέρετε συχνά από δυσάρεστα γαστρεντερικά συμπτώματα, όπως πόνο και φούσκωμα στην κοιλιά, δυσκοιλιότητα και διάρροια, αν παρατηρείτε εντονότερο πρόβλημα μετά από την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων ή σε περιόδους έντονου στρες, τότε είναι πολύ πιθανό να πάσχετε από το λεγόμενο Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου, τη γνωστή στους περισσότερους και ως σπαστική κολίτιδα.

Ακολουθήστε ορισμένες διατροφικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να περιορίσετε το πρόβλημα:

- Αποφύγετε τρόφιμα που «πυροδοτούν» τα συμπτώματα: εάν έχετε παρατηρήσει ότι η κατανάλωση κάποιων συγκεκριμένων τροφών επιβαρύνει την κατάσταση, καλό είναι να τα περιορίσετε ή να τα καταναλώνετε σε διαφορετική μορφή (βραστά αντί για ωμά λαχανικά).

- Καταναλώστε μικρά και συχνά γεύματα: το να τρώτε ένα ή δύο μεγάλα γεύματα μέσα στην ημέρα, μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη πιο έντονα συμπτώματα. Γι' αυτό κατανείμετε την ποσότητα της τροφής καλύτερα μέσα στη μέρα.

- Βάλτε στη διατροφή σας τις διαλυτές φυτικές ίνες. Βρίσκονται σε τροφές όπως η βρώμη, το κριθάρι, στα όσπρια (π.χ. φασόλια) αλλά και στον αρακά.

- Αυξήστε τη λήψη προβιοτικών. Τα προβιοτικά είναι «φιλικοί» προς τον άνθρωπο μικροοργανισμοί, που δρουν στον οργανισμό επαναφέροντας την ισορροπία της εντερικής μικροχλωρίδας και βελτιώνοντας την εντερική λειτουργία.

Πηγή: http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.