Το Blog των AμεA (Άτομα με Αναπηρία): Στο πιο πάνω μενού θα βρείτε χρήσιμες μπαίνοντας στις αντίστοιχες κατηγορίες και υποκατηγορίες του (όπως Δικαιώματα και Παροχές των ΑΜΕΑ, κ.α.), ή να κάνετε χρήση κάποιο από τα Εργαλεία του Blog. Αν θέλετε ή χρειάζεστε κάτι μπορείτε να Επικοινωνήσετε μαζί μας.
ΑμεΑ Blog (Το Blog των AμεA): Σημαντικά Άρθρα και Ειδήσεις (για να τα δείτε πατήστε πάνω στο κείμενο του τίτλου τους):

Ροη αναρτησεωνΔευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2010

Δεύτερο Δάνειο κατοικίας από τον ΟΕΚ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση ή το Blog μας, τότε ακολουθείστε μας στο διαδίκτυο και μείνετε ενημερωμένοι, για να παρακολουθείτε καθημερινά όλες τις σημαντικές αναρτήσεις μας, που αφορoύν τα άτομα με αναπηρία και όχι μόνο.

Μπορειτε να αλλαξτε το μεγεθος του κειμενου, πατωντας το αναλογο παρακατω νουμερο-πληκτρο...:

Προσφάτως δόθηκε η δυνατότητα και για την δεύτερη δανειοδότηση από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας. Οι δικαιούχοι του ΟΕΚ στους οποίους έχει χορηγηθεί δάνειο από τον Οργανισμό ή έχει παραχωρηθεί κατοικία ή διαμέρισμα, μπορούν να λάβουν και δεύτερη συνδρομή εφ’ όσον έχουν εξοφλήσει όλες τις οφειλές προς τον ΟΕΚ από την πρώτη συνδρομή.

Άτοκο δάνειο για α) για αγορά ή ανέγερση κατοικίας και β) αποπεράτωση ή επέκταση κατοικίας. Η χρηματοδότηση γίνεται από κεφάλαια του Οργανισμού μέσω των Προγραμμάτων του ΟΕΚ (πολύτεκνοι ή 3 παιδιά και μία αναπηρία στην οικογένεια ή 2 παιδιά και δύο αναπηρίες στην οικογένεια).
Προϋπόθεση: παρέλευση 20ετίας από την πρώτη δανειοδ/ση. Το ποσόν της χρηματοδότησης είναι α) το οριζόμενο, βάσει του σχετικού Προγράμματος του Οργανισμού και β) 12000 € συν 3000 € για κάθε προστατευόμενο μέλος.
Άτοκο δάνειο(από κεφάλαια του ΟΕΚ) για επισκευή κατοικίας: Προϋπόθεση: παρέλευση 15ετίας από την πρώτη δανειοδ/ση ή την παραχώρηση κατοικίας. Ποσό: 7500 € συν 1000 € για κάθε προστατευόμενο μέλος.
Άτοκο δάνειο για επισκευή κατοικίας για ΑμεΑ:
Το συγκεκριμένο δάνειο αναλύεται σε δάνειο που δίνεται α) σε οικογένειες με αναπηρία 67% (δικαιούχος ή σύζυγος ή προστατευόμενο μέλος), και σε β) δάνειο για προσαρμογή της κατοικίας ώστε να είναι προσβάσιμη σε οικογένειες με κινητικά προβλήματα ή παραπληγικούς.
Προϋπόθεση: ανεξαρτήτως του χρόνου λήψης του πρώτου δανείου.
Ποσό:
* α) 7500 € συν 1000 € για κάθε προστατευόμενο μέλος
* β) 7500 € συν 1000 € για κάθε προστατευόμενο μέλος.
Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

© copyright 2010 – All rights reserved

ΑμεΑ Blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου