Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Αγωγή των φαρμακοποιών της Θεσσαλονίκης κατά του ΕΟΠΥΥ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε τον ρόλο του ραγιά».

Αγωγή στο Διοικητικό Εφετείο κατά του ΕΟΠΥΥ για ληξιπρόθεσμες οφειλές, ύψους 2.348.655,38 ευρώ, για τις συνταγές των ετών 2011 και 2012, κατέθεσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ).

«Το κράτος απαιτεί από τους πολίτες να είναι συνεπείς σε έναν όγκο φορολογικών και άλλων υποχρεώσεων με τη δαμόκλειο σπάθη των κατασχέσεων και δεσμεύσεων λογαριασμών, ενώ από την πλευρά του έχει ανεξόφλητες υποχρεώσεις προς τους φαρμακοποιούς από το 2011 και εντεύθεν. Από την πλευρά μας, δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε τον ρόλο του ραγιά και θα διεκδικήσουμε τις απαιτήσεις μας, με κάθε νόμιμο, τρόπο μέχρι τελικής δικαίωσης», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του ΦΣΘ, Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

Σημειώνεται, ότι εκτός από την αγωγή, ο ΦΣΘ με εξώδικο πρόσκληση που επέδωσε στον ΕΟΠΥΥ, τον καλεί να εξοφλήσει άμεσα το ποσό των 44.234 ευρώ που είχε επιδικασθεί σε βάρος του ΟΠΑΔ, του οποίου ο ΕΟΠΥΥ είναι καθολικός διάδοχος. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΦΣΘ, το ποσό των 44.234 ευρώ επιδικάσθηκε με την απόφαση 597/2010 του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης και αντιστοιχεί σε τόκους υπερημερίας από καθυστερημένη πληρωμή συνταγών που επιδίκασε το δικαστήριο σε βάρος του ΟΠΑΔ.

«Ο ΟΠΑΔ άσκησε αναίρεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η οποία απορρίφθηκε και έτσι η απόφαση κατέστη αμετάκλητη. Σε περίπτωση που ο ΕΟΠΥΥ δεν εξοφλήσει τα επιδικασθέντα εντός προθεσμίας 15 ημερών από την επίδοση της εξωδίκου, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των οφειλομένων με βάση την ανωτέρω απόφαση, η οποία παρέχει στον Σύλλογο το δικαίωμα να επιδιώξει αναγκαστική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του ΕΟΠΥΥ», αναφέρεται στην ανακοίνωση το ΦΣΘ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.