Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Η στέκα που… διαβάζει τη σκέψη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Hi tech «στέκα» μαλλιών που διαβάζει τη σκέψη και παράλληλα χαρίζει διαύγεια δημιούργησαν ερευνητές από το Τορόντο.

Το νέο αυτό gadget, που φέρει την ονομασία Muse, βοηθά τους χρήστες του να «καθαρίσουν» το μυαλό τους από οτιδήποτε περιττό, ώστε να καταφέρουν να συγκεντρωθούν στο αντικείμενο της δουλειάς τους, αυξάνοντας έτσι την παραγωγικότητά τους και μειώνοντας το στρες.

Με τη βοήθεια αισθητηρίων που ακουμπούν στο μέτωπο και στην περιοχή πίσω από το τα αυτιά, συλλέγει στοιχεία από την εγκεφαλική δραστηριότητα και τα αποστέλλει στο κινητό τηλέφωνο του χρήστη.



Τα δεδομένα από τα εγκεφαλικά κύματα «μεταφράζονται» από την ειδική εφαρμογή σαν παραλιακό τοπίο. Όταν το μυαλό είναι καθαρό, ο ουρανός δεν έχει σύννεφα και ακούγονται τα τιτιβίσματα των πουλιών. Όταν όμως ο εγκέφαλος κατακλύζεται από σκέψεις, σηκώνεται αέρας και ο ουρανός συννεφιάζει.

Οι χρήστες καλούνται σε αυτή την περίπτωση να κάνουν μία άσκηση ηρεμίας. Εστιάζουν για τρία λεπτά μόνο στην αναπνοή τους στην προσπάθεια να διώξουν τις όποιες σκέψεις και να ηρεμήσουν ώστε να «καθαρίσουν» τον ουρανό από τα σύννεφα και να ακουστεί και πάλι το κελάηδισμα των πουλιών.

«Το Muse είναι απολύτως παθητικό. Δεν μπορεί να ελέγξει το μυαλό», υποστηρίζει η Άριελ Γκάρντεν, μία εκ των συνιδρυτών της εταιρείας που το δημιούργησε, προσθέτοντας ότι πρόκειται για είδος εναλλακτικού διαλογισμού.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.