Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Ράμπα για ΑμεΑ στην παραλία της Νέας Μάκρης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο δήμος Μαραθώνος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, προχώρησε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην εγκατάσταση ειδικής ράμπας κολύμβησης για τη διευκόλυνση των ατόμων αυτών ώστε να απολαμβάνουν το κολύμπι τους στην θάλασσα.

Η ειδική αυτή ράμπα που εγκαταστάθηκε και φέτος στην παραλία Νέας Μάκρης, πλησίον της ψαροταβέρνας ΑΥΡΑ. Πρόκειται για ειδικό κάθισμα που κινείται μέσω ηλεκτροκίνητου μηχανισμού πάνω σε ένα σταθερό μεταλλικό διάδρομο και δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με κινητικά προβλήματα στα κάτω άκρα να μεταφέρονται από την ακτή μέσα στη θάλασσα χωρίς βοήθεια άλλου ατόμου, να απολαμβάνουν το μπάνιο τους και να πραγματοποιούν εξειδικευμένες κινησιοθεραπείες μέσα στο νερό, χωρίς να καταστρέφουν το προσωπικό τους αμαξίδιο.

Η λειτουργία του συστήματος ξεκινά από το σημείο όπου ο χρήστης έχει πρόσβαση στην ακτή και καταλήγει μέσα στην θάλασσα και έχει πλήρη αυτονομία στην τροφοδοσία από φωτοβολταϊκά στοιχεία και μπαταρίες μολύβδου. Φέρει μια σειρά από συστήματα ασφαλείας που εξασφαλίζουν τη συνεχή λειτουργία του και την προστασία των χρηστών καθώς και φωτεινή νυχτερινή σήμανση και πλωτήρες μέσα στην θάλασσα για την προστασία των άλλων λουομένων.

Για τη διευκόλυνση στο μέγιστο βαθμό των χρηστών, όλες οι λειτουργίες του συστήματος είναι τηλεχειριζόμενες με ειδικό αδιάβροχο τηλεχειριστήριο που διατίθεται από το Δημοτικό Μέγαρο Νέας Μάκρης (τηλ. για πληροφορίες 2294090202).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.