Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΕΣΑμεΑ: Επιτέλους δώσε λύση για τα ΚΕΠΑ!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19.03.2013

Με επιστολή της η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή μέσω της οποίας θα προστατευτεί το ήδη επιβαρυμένο σύστημα πιστοποίησης αναπηρίας όπως εφαρμόζεται από τα ΚΕΠΑ της χώρας και η απρόσκοπτη εφαρμογή προστατευτικών ρυθμίσεων που ισχύουν ήδη για τα άτομα με αναπηρία (π.χ. φοροαπαλλαγές, φοροελαφρύνσεις κ.λπ.) .

Η πολύμηνη αναμονή χιλιάδων ατόμων με αναπηρία στα ΚΕΠΑ της χώρας που επηρεάζει δυσμενώς την οικονομική και κοινωνική ζωή των πιο αδύναμων πολιτών της χώρας αποτελεί γεγονός αδιαμφισβήτητο. Είναι γνωστό ότι αυτή τη στιγμή αναμένουν την εξέτασή τους από τις ΑΥΕ των ΚΕΠΑ 60.000 άτομα με αναπηρία εκ των οποίων ένα μεγάλο ποσοστό αναμένει τη χορήγηση ή την επαναχορήγηση της σύνταξης ή του επιδόματός του.

Εντωμεταξύ σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κληθούν οι φορολογούμενοι να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις του έτους 2012 και οι φορολογικές αρχές βάσει του πρόσφατου νόμου 4110/2013 θα απαιτήσουν από τα άτομα με αναπηρία να καταθέσουν Γνωματεύσεις ΚΕΠΑ ή Γνωμάτευση ΑΣΥΕ.

Εάν δεν προβλεφθεί νομοθετική ρύθμιση βάσει της οποίας θα οριστεί ότι γίνονται δεκτές από τις αρμόδιες αρχές για τη χορήγηση οικονομικών και κοινωνικών παροχών εκτός των γνωματεύσεων ΚΕΠΑ και γνωματεύσεις της ΑΣΥΕ όπως και γνωματεύσεις πρώην αρμοδίων Υγειονομικών Επιτροπών που λειτουργούσαν πριν την έναρξη λειτουργίας του ΚΕΠΑ, είναι βέβαιο ότι θα οξυνθούν τα προβλήματα της λειτουργίας των ΚΕΠΑ και τα άτομα με αναπηρία δεν θα μπορούν να κάνουν χρήση ευνοϊκών και προστατευτικών ρυθμίσεων.

Η επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών με την επίσημη πρόταση της ΕΣΑμεΑ επισυνάπτεται.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 92 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 120 KB)



Πηγή: http://www.esaea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.