Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Εξηγήσεις για το βρέφος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τη δική του θέση για το θάνατο του 19 μηνών Αρμάντο Ζέλα που κατέληξε στο χειρουργικό τραπέζι, έδωσε το Ωνάσειο.

"Την 1η Ιουνίου 2012 εστάλη στο Ωνάσειο εξώδικη δήλωση των γονέων ζητώντας τη διακομιδή του παιδιού από το νοσοκομείο Αγία Σοφία. Επισημαίνεται ότι το παιδί δεν είχε παραπεμφθεί μέχρι τότε από το νοσοκομείο Αγία Σοφία"

Οπως εξηγούν από το Ωνάσειο την ίδια μέρα έγινε επικοινωνία από τους παιδιοκαρδιολόγους του Κέντρου με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αγία Σοφία, ενημερώθηκαν για τη νοσηλεία του παιδιού και ζήτησαν τη διακομιδή του ύστερα από σειρά εξετάσεων.

Το παιδί διακομίστηκε την 1η Ιουνίου απευθείας στη ΜΕΘ του Ωνασείου. Οπως, μάλιστα, επισημαίνουν "εντός 24ωρου έγινε διασωλήνωση λόγω αναπνευστικής δυσχέρειας, οφειλόμενης σε λοίμωξη του αναπνευστικού.

Ωστόσο, η σύσταση των λοιμοξιολόγων απέτρεπε χειρουργική επέμβαση προτού ελεγχθεί πλήρως η λοίμωξη.

Νέα λοιμοξιωλογική εκτίμηση στις 15 Ιουνίου επέτρεψε την πιθανότητα χειρουργικής επέμβασης, αλλά η αιμοδυναμική εικόνα του παιδιού παρουσίασε περαιτέρω επιδείνωση, καθιστούσα απαγορευτική οποιαδήποτε χειρουργική πράξη".

Παρόλα αυτά, στις 18 Ιουνίου αποφασίστηκε "άπελπις προσπάθεια διενέργειας χειρουργικής επέμβασης", αφού προηγουμένως είχε εξηγηθεί η σοβαρή κατάσταση στους γονείς.

Το παιδί εμφάνισε καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια της αναισθησιολογικής προετοιμασίας, ανετάχθη και αφού τελείωσε η επέμβαση, εμφάνισε νέα καρδιακή ανακοπή, η οποία δεν κατέστη δυνατόν να αναταχθεί.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.