Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Κοινωνικό φροντιστήριο για άπορους μαθητές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Θα προετοιμάσει τους μαθητές για τις πανελλήνιες.

O δήμος Χανίων, με τη συνεργασία της Ένωσης Ιδιοκτητών Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης της πόλης, προχωράει στη δημιουργία «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» με σκοπό τη μαθησιακή υποστήριξη μαθητών που αντιμετωπίζουν κοινωνικό-οικονομικά προβλήματα.

«Η σοβαρή οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας έχει αντίκτυπο σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Η δημοτική αρχή των Χανίων, αναγνωρίζοντας τις συνέπειές της, επιχειρεί να μετριάσει την αρνητική επίδρασή της στη ζωή των συμπολιτών μας με κάθε πρόσφορο μέσο. Ένα τμήμα του πληθυσμού που πιέζεται κατεξοχήν, είναι τα παιδιά. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις οικογενειών οι οποίες δε μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους όσα χρειάζονται για την εκπαίδευσή τους» είπε ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης.

«Εγκαινιάζουμε τη συνεργασία αυτή με την Ένωση Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, δίνοντας έμφαση, αρχικά, στην προετοιμασία των μαθητών οι οποίοι τη νέα σχολική χρονιά θα δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις» επισήμανε η αρμόδια αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χρυσούλα Χατζηδάκη. Στόχος μας, συνέχισε η κ. Χατζηδάκη είναι «να μπορέσουμε, σε δεύτερη φάση, να υποστηρίξουμε αδύναμους μαθητές και στην εκμάθηση ξένων γλωσσών».

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, Ρούλα Βουράκη, σημείωσε ότι «με ηθική ευθύνη και κοινωνική ευαισθησία, η Ένωση στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία του δήμου Χανίων, με το σκεπτικό ότι «η γνώση είναι καθολικό αγαθό, λαϊκό δικαίωμα και πρέπει να παρέχεται αδιακρίτως σε κάθε άνθρωπο», όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Οι αιτήσεις υπάρχουν και σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του δήμου: www.chania.gr και στο email: t-pronoia@chania.gr). Οι αιτήσεις για συμμετοχή πρέπει να κατατεθούν μέχρι 10 Ιουλίου για να ενταχθούν όσοι επιλεγούν στα τμήματα προετοιμασίας Πανελληνίων Εξετάσεων 2013 και μαθήματα Α΄ και και Β΄ τάξεων λυκείου το Σεπτέμβριο 2012.

Τηλ. επικοινωνίας: 2821341691, 2821341694 , 2821341692.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.