Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Το φαγητό της μαμάς είναι πιο υγιεινό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Καλύτερο για τα παιδιά το γεύμα που υπάρχει στο σπίτι.

Τα παιδιά. που παίρνουν στο σχολείο κολατσιό από το σπίτι, ακολουθούν πιο ισορροπημένη διατροφή σε σχέση με τους υπόλοιπους συνομηλίκους τους, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Γρανάδα.

Η έρευνα έδειξε ότι τα παιδιά που έτρωγαν το φαγητό της μητέρας τους είχαν πιο υγιεινή διατροφή από τα υπόλοιπα παιδιά.

Οι συγγραφείς της έρευνας, η οποία δημοσιεύτηκε στο Nutricion hospitalaria δήλωσαν: «Η μητέρα είναι το μέλος της οικογένειας που ξέρει καλύτερα τις διατροφικές ανάγκες των παιδιών και έχει τη γνώση για να ετοιμάσει αυτά τα γεύματα».

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιοποιούνται μέσα σε μια περίοδο όπου δεν είναι λίγες οι καταγγελίες για τις τροφές από τα κυλικεία των σχολείων. Σε μια τέτοια καμπάνια για τα σχολεία της Αγγλίας έλαβε μέρος και ο διεθνούς φήμης σεφ Jamie Oliver.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από 718 παιδιά, ηλικίας 9 μέχρι 17 ετών, από 13 διαφορετικά σχολεία. Οι επιστήμονες ανέλυσαν επίσης το οικογενειακό περιβάλλον των παιδιών, τη φυσική τους κατάσταση και το πόσο συχνά επιλέγουν συγκεκριμένες τροφές.

Οι υπεύθυνοι της έρευνας κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσα παιδιά έβλεπαν για πολλές ώρες τηλεόραση και έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι παχύσαρκα.

Οι ερευνητές κατέληξαν ότι είναι πολύ σημαντικό για τις οικογένειες να παροτρύνουν τα παιδιά τους να ασκούνται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.