Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Πέντε λόγοι για να γυμνάζεστε συχνότερα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τα οφέλη είναι πολλά για κάθε ηλικία.

Θέλετε να αισθάνεστε καλύτερα, να έχετε περισσότερη ενέργεια, ακόμη και να ζήσετε περισσότερο; Η τακτική φυσική δραστηριότητα θα σας βοηθήσει να τα πετύχετε όλα αυτά, αλλά και ακόμη περισσότερα. Τα οφέλη της τακτικής σωματικής άσκησης είναι τόσα και σημαντικά, που δύσκολα κανείς μπορεί να τα παραβλέψει.

Και φυσικά, τα οφέλη της άσκησης μπορείτε να τα απολαύσετε μόνο εσείς, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο ή την πρότερη φυσική σας κατάσταση. Χρειάζεστε να μάθετε και άλλα προκειμένου να πειστείτε; Ρίξτε μία ματιά στους 5 τρόπους μέσω των οποίων η άσκηση μπορεί να βελτιώσει τη ζωή σας.

1. Καλύτερος έλεγχος του σωματικού βάρους

Η τακτική άσκηση μπορεί να προλάβει την αύξηση βάρους ή να βοηθήσει στη διατήρηση μιας απώλειας βάρους. Όταν ασκείται κανείς, καταναλώνει θερμίδες. Όσο υψηλότερη είναι η ένταση της άσκησης, τόσες περισσότερες είναι οι καταναλισκόμενες θερμίδες. Ακόμη όμως και εάν δεν έχετε το χρόνο να γυμναστείτε κανονικά, με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας –χρησιμοποιώντας για παράδειγμα τις σκάλες αντί για το ασανσέρ- μπορείτε να είστε σίγουροι πως εξασφαλίζετε το ελάχιστο της ημερήσιας φυσικής σας δραστηριότητας.

2. Μειωμένος κίνδυνος χρόνιων νοσημάτων

Ανησυχείτε για τα καρδιαγγειακά νοσήματα; Θέλετε να αποφύγετε την υψηλή αρτηριακή πίεση; Ανεξάρτητα από το σωματικό σας βάρος, η τακτική φυσική δραστηριότητα αυξάνει τα επίπεδα της HDL – χοληστερόλης (της λεγόμενης «καλής»), ενώ αντίθετα μειώνει τα επίπεδα των επιβλαβών τριγλυκεριδίων. Επιπλέον, βελτιώνει τη ροή του αίματος μέσα στα αιμοφόρα αγγεία. Έτσι, μπορείτε να ανησυχείτε λιγότερο για το εγκεφαλικό, το μεταβολικό σύνδρομο, το σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, την κατάθλιψη, διάφορους τύπους καρκίνου και την αρθρίτιδα.

3. Βελτίωση της διάθεσης

Αισθάνεστε πως χρειάζεστε μία «ένεση» καλής διάθεσης στην καθημερινότητά σας; Σας καταβάλλει το άγχος της ημέρας; Μία προπόνηση στο γυμναστήριο ή ένα 30λεπτο γρήγορο περπάτημα μπορεί να σας βοηθήσει. Η φυσική δραστηριότητα διεγείρει την παραγωγή διάφορων χημικών ουσιών στον εγκέφαλο που σχετίζονται με το αίσθημα της ευφορίας και της χαλάρωσης. Σιγά σιγά παράλληλα, αισθάνεστε καλύτερα και με την εμφάνισή σας, γεγονός που ενισχύει την αυτοπεποίθησή σας.

4. Ενίσχυση της ευεξίας

Αισθάνεστε να σας κουράζουν υπέρ το δέον απλές καθημερινές δραστηριότητες, όπως είναι οι δουλειές του σπιτιού ή τα ψώνια; Η τακτική σωματική αύξηση ενδυναμώνει τους μυς και βελτιώνει την παροχή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στους ιστούς, με αποτέλεσμα το καρδιαγγειακό σύστημα να λειτουργεί πιο αποδοτικά. Και όταν η καρδιά και οι πνεύμονες λειτουργούν στο 100% των δυνατοτήτων τους, τότε η κούραση που θα αισθάνεστε γενικά θα είναι σημαντικά μειωμένη.

5. Βελτίωση του ύπνου

Αντιμετωπίζετε δυσκολίες στον ύπνο; Η άσκηση θα σας βοηθήσει να κοιμάστε πιο εύκολα ή/ και γρήγορα καθόλη τη διάρκεια του ύπνου. Απλά, προσπαθήστε να μην ασκήστε πολύ αργά το βράδυ, διότι η υπερένταση που μπορεί να αισθάνεστε αμέσως μετά, ίσως οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα.


Πηγή: http://www.iator.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.