Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Συζητούνται νέες ακτοπλοϊκές συνδέσεις με τα Δωδεκάνησα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ταχύπλοα για Σάμο, Ικαρία και Φούρνους.

Την σύνδεση της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων με τα Δωδεκάνησα, με ταχύπλοα πλοία, επιδιώκουν οι τοπικοί φορείς των νησιών.

H σύνδεση της Σάμου με τα Δωδεκάνησα με ταχύπλοο ήταν το θέμα που συζητήθηκε στην συνάντηση που έγινε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη, του δημάρχου, του νυν και του πρώην προέδρου του Επιμελητηρίου και του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ακτοπλοϊκής εταιρείας «Δωδεκάνησος SEAWAYS».

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει εκφράσει την πρόθεσή της να δρομολογήσει «καταμαράν» στην γραμμή Σάμος-Ικαρία -Φούρνοι και Δωδεκάνησα για τουλάχιστον 7 μήνες το χρόνο ώστε να επιτευχθεί αναπτυξιακή πορεία για τα νησιά.

Η προσπάθεια αυτή έχει ξεκινήσει εδώ και τρία περίπου χρόνια και η προηγούμενη διοίκηση του Επιμελητηρίου Σάμου είχε προβεί σε ενέργειες συνεργαζόμενη με το Επιμελητήριο της Δωδεκανήσου και είχαν στείλει από κοινού υπόμνημα στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στις αρχές Οκτωβρίου στο οποίο εξηγούσαν τους λόγους για τους οποίους θεωρούσαν την σύνδεση αυτή αναπτυξιακή ενέργεια για τις δύο περιοχές.

Από πλευράς τοπικής αυτοδιοίκησης θα διαμορφωθεί συνολική πρόταση η οποία θα κατατεθεί στο αρμόδιο υπουργείο για να προωθηθεί και να υπάρξει η ανάλογη επιδότηση της γραμμή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.