Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

Έρχεται ως και 100 ευρώ πρόστιμο για όποιον δεν παίρνει απόδειξη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ακόμα μάλλον δεν έχουμε δει τίποτε σε σχέση με το τι θα επιβληθεί από... Πέμπτη. Είναι πλέον βέβαιο ότι ο προϋπολογισμός του 2012 όπως κατατέθηκε δεν ήταν παρά το... πρόχειρο χαρτι.


Είναι πλέον δεδομένο ότι μετά το “κούρεμα” πολλά από τα “νούμερα” δεν θα βγαίνουν, κυρίως σε επίπεδο εσόδων.
Ο ΦΠΑ για παράδειγμα ήδη παρουσιάζεται μειωμένος στα ταμεία του κράτους και κανείς δεν σκέφτεται τη μείωση της κατανάλωσης, αλλά όλοι θεωρούν δεδομένη μόνο τη φοροδιαφυγή.

Έτσι έρχονται και πάλι οι γνωστοί ελεγκτές του δρόμου με το οικονομικό επιτελείο να επεξεργάζεται ακόμη και δυσβάσταχτο πρόστιμο για όποιον δεν παίρνει απόδειξη που θα φτάνει ακόμη και τα 100 ευρώ.
Παράλληλα θα ζήσουμε και πάλι μέρες της δεκαετίας του '90 καθώς θα επανέλθουν τα γνωστά τεκμήρια διαβίωσης για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Το τρίτο σχέδιο δεν περιλαμβάνει άλλο απρά την αύξηση των φόρων των ακινήτων. Με μια... απλή κίνηση με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα ανέβουν κάθετα περίπου 20 φόροι.

Οι αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες θα έρθουν μέσα στους πρώτους μήνες του 2012 ώστε να αρχίσουν από Σεπτέμβρη να μπαίνουν τα έσοδα στα ταμεία και να έρθει και το περιβόητο... πλεόνασμα.

Ωστόσο το πλεόνασμα σχεδόν κανείς δεν το θεωρεί δεδομένο και κανείς δεν πιστεύει ότι με οποιαδήποτε ενίσχυση έμμεσων και άμεσων φόρος θα επιτευχθούν οι στόχοι και έτσι κάποιοι οδηγούνται ξανά στην εύκολη λύση στη μείωση των δαπανών του κράτους που θα σημάνει είτε νέες μειώσεις είτε ιδιωτικοποιήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.