Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Οι Βρετανοί δοκιμάζουν το εμβόλιο για τον καρκίνο στο πάγκρεας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Μόνο ένας στους τρεις επιζεί από το συγκεκριμένο είδος καρκίνου


Περισσότεροι από 1.000 ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο στο πάγκρεας συμμετέχουν στη δοκιμή Telo VAc, σε 53 βρετανικά νοσοκομεία. Ο συγκεκριμένος καρκίνος έχει το χαμηλότερο ποσοστό επιβίωσης από όλους τους συνήθεις καρκίνους. Μόνο 3 στους 100 ασθενείς επιζούν 5 χρόνια ή περισσότερο. Τα εμβόλια συνήθως συνδέονται με την πρόληψη των λοιμώξεων, αλλά το συγκεκριμένο αποτελεί μέρος νέας προσέγγισης, που αφορά την προσπάθεια ενεργοποίησης του ανοσοποιητικού συστήματος ώστε να πολεμήσει τον καρκίνο.

Η δοκιμή αφορά τακτικές δόσεις του εμβολίου σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία σε σύγκριση με χημειοθεραπεία μόνο. Το εμβόλιο περιέχει μικρές περιοχές πρωτεΐνης, της τελομεράσης, η οποία υπερπαράγεται από τα καρκινικά κύτταρα. Σκοπός είναι να ενεργοποιηθεί το ανοσοποιητικό σύστημα για την αναγνώριση της τελομεράσης που επικάθεται στην επιφάνεια του καρκινικού κυττάρου και η στόχευση του όγκου.

Ο Καθηγητής John Neoptolemos, από το νοσοκομείο Royal Liverpool, που βοηθά στο συντονισμό της δοκιμής, δήλωσε ότι το πρόβλημα είναι πως οι όγκοι είναι έξυπνοι και μπορούν να καταστήσουν ‘προδότες’ που βοηθούν στη φύλαξη του όγκου, τα κύτταρα του ανοσοποιητικού. Το εμβόλιο εξουδετερώνει το αποτέλεσμα μασκαρέματος του όγκου.

Ο Peter Johnson, του Cancer Research, δήλωσε ότι ένα από τα μεγάλα προβλήματα με την αγωγή κατά του καρκίνου είναι ότι συνήθως πάντα παραμένουν λίγα κακοήθη κύτταρα από τα οποία αναπτύσσεται και πάλι ο καρκίνος. Πρόσθεσε, ότι αν μπορέσουν οι επιστήμονες να προγραμματίσουν το ανοσοποιητικό σύστημα να αναγνωρίζει τα συγκεκριμένα κύτταρα και να τα αποβάλλει συνολικά ή να τα κρατά υπό έλεγχο, τότε μπορούν να σταματήσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο από το να αναπτυχτεί και πάλι.

Ο παρασκευαστής του εμβολίου, KAEL-GemVax, από τη Νότια Κορέα, σχεδιάζει δοκιμή για τον καρκίνο του πνεύμονα αργότερα το τρέχον έτος, χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνολογία. Η φάση III της δοκιμής θα πρέπει να οδηγήσει σε αποτελέσματα σε ένα χρόνο περίπου, που θα δείξουν αν το εμβόλιο έχει θετική επίδραση. Το Cancer Research, υπογραμμίζει ότι το εμβόλιο δεν αποτελεί θεραπεία αλλά αν έχει αποτέλεσμα, θα μπορούσε να παρατείνει τη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.