Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Ανοίγει την όρεξη η σκέψη για γυμναστική!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, όσοι διαβάζουν και σκέφτονται την άσκηση, τρώνε 50% μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στο υποσυνείδητο, που εκλαμβάνει το φαγητό ως ανταμοιβή για τη φυσική ή πνευματική προσπάθεια που καταβάλει το άτομο ασχολούμενο με τη γυμναστική.

Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι, άνθρωποι που ασκούνται πρέπει να αποβάλουν από το μυαλό τους πως όταν κάνουν γυμναστική πρέπει να αποζημιώνονται για τον κόπο που κατέβαλαν, αναφέρει ο Δρ Brian Wansink, από το πανεπιστήμιο Cornell των ΗΠΑ.

Στην έρευνα που έγινε, κλήθηκαν δύο ομάδες ανθρώπων να διαβάσουν ένα κείμενο όπου περιγράφεται ένας 30λεπτος περίπατος με τα πόδια, κατά τον οποίο οι θα ακουγότανε μουσική ή θα επικεντρώνονταν στην άσκηση. Στο τέλος τους είπαν να περιγράψουν πόσο κουρασμένοι αισθάνθηκαν. Τα αποτελέσματα συγκρίθηκαν και με μια τρίτη ομάδα, η οποία δεν ακολούθησε παρόμοιο πρόγραμμα και χαρακτηρίστηκε ως ομάδα ελέγχου.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές έδωσαν στους συμμετέχοντες - που δε γνώριζαν τους σκοπούς της μελέτης - γλυκά και αλμυρά σνακ ως ανταμοιβή για το χρόνο τους. Όσοι διάβασαν το κείμενο με την άσκηση έφαγαν 58,9% και 51,9% περισσότερα γλυκά και αλμυρά σνακ αντίστοιχα σε σχέση με την ομάδα ελέγχου!

Οι ερευνητές λένε ότι, ενώ η άσκηση και η ισορροπημένη διατροφή αποτελούν τη βάση για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και πολλών άλλων θανατηφόρων νοσημάτων, έχουν γίνει ελάχιστες έρευνες για το πώς ο συγκεκριμένος τρόπος ζωής μπορεί να αυξήσει εν τέλη την κατανάλωση τροφής. 

Σύμφωνα με μια θεωρεία, οι άνθρωποι είναι υποσυνείδητα πεπεισμένοι ότι η συμμετοχή τους σε υγιεινές δραστηριότητες, «εξουδετερώνει» όσες είναι μεμπτές! Έτσι καταλήγουν πάλι να τρώνε!

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η λύση του προβλήματος θα έλθει μόνο εφόσον οι άνθρωποι αλλάξουν στάση απέναντι στην άσκηση. Μόνο όταν η γυμναστική συνδεθεί με την καλή υγεία και όχι με την απώλεια βάρους, μπορεί να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, χωρίς να υπάρχουν υποσυνήδειτα δεύτερες σκέψεις, καταλήγουν οι επιστήμονες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.