Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Πότε γίνεται εθισμός το πόκερ στο Ιντερνετ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Πώς μπορεί κάποιος να καταλάβει εάν είναι εθισμένος ένας άνθρωπος που παίζει επίμονα πόκερ ή άλλο παιχνίδι στο Διαδίκτυο;

Ο εθισμός στον τζόγο εκδηλώνεται όταν η ποιότητα της ζωής ενός ανθρώπου υποβαθμίζεται από τη συνεχή ενασχόλησή του με αυτόν, απαντά ο δρ Τίμοθι Φονγκ, διευθυντής στο Πρόγραμμα Μελέτης Τζόγου και αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Αντζελες.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως δεν είναι εθισμένος όποιος παίκτης εξακολουθεί να έχει πλήρη και παραγωγική ζωή.Δηλαδή, δεν είναι εθισμένος όποιος παίκτηςδιεκπεραιώνει τις καθημερινές υποχρεώσεις του, δεν αποξενώνεται από τους φίλουςκαι τον κοινωνικό περίγυρο, ασχολείται με πολλαπλές και συμμετέχει ενεργά σε όλες τις παραμέτρους της οικογενειακής ζωής, όπως έκανε πριν αρχίσει να παίζει.

Εάν όμως υπάρχει στην οικογένεια ιστορικό τζόγου ή κατάχρησης ουσιών, η ψυχαγωγική δραστηριότητα θα μπορούσε να μετατραπεί κάποια στιγμή σε εθισμό, προειδοποιεί ο δρ Φονγκ. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο παίκτης πρέπει να έχει τον νου του – και οι οικείοι του το ίδιο.

Εάν πάντως η ενασχόληση με τον τζόγο προκαλεί ανασφάλεια στους συγγενείς του παίκτη, μια καλή λύση θα ήταν να συμβουλευθούν έναν ψυχίατρο, ώστε να λάβουν εγκαίρως τα μέτρα που θα αποτρέψουν την εκδήλωση του εθισμού.


1 σχόλιο:

  1. θέλει προσοχή, το πόκερ δεν είναι η χρυσή κότα.... Θέλει πολύ δουλειά και αφοσίωση....

    και πάλι.... προσοχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.