Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Κόψτε το τσιγάρο και «ανεβάστε» τη διάθεσή σας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα υποστηρίζει ότι η διακοπή του καπνίσματος δεν βοηθά μόνο στη σωματική υγεία αλλά και στην ψυχική ανάταση.

Η έρευνα, υπό τον καθηγητή Κρίστοφερ Κάλερ του Κέντρου Μελετών για το Αλκοόλ και τον Εθισμό της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Μπράουν, διεξήχθη σε 236 άνδρες και γυναίκες που, εκτός από καπνιστές, ήταν και φανατικοί φίλοι του αλκοόλ. Μετά από προσπάθειες των εθελοντών, με τη βοήθεια των επιστημόνων, να κόψουν το τσιγάρο, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ψυχική κατάστασή τους βελτιώθηκε σημαντικά.

Όσο περισσότερο χρόνο διατηρήθηκε η αποχή από το κάπνισμα, τόσο λιγότερα συμπτώματα αρνητικής ψυχικής διάθεσης είχαν οι εθελοντές. Όσοι δεν κατάφεραν καθόλου να κόψουν το τσιγάρο παρέμειναν οι πιο καταθλιπτικοί από όλους τους άλλους μέχρι το τέλος της μελέτης.
Ο Κάλερ δήλωσε «ότι είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι το κάπνισμα όντως αποτελεί ένα αποτελεσματικό μέσο για να μετριάζονται τα αρνητικά συναισθήματα και η κατάθλιψη, ακόμα κι αν μερικοί καπνιστές δικαιολογούν τη συνήθειά τους σε αυτή τη βάση». Όπως είπε, «το αντίθετο ακριβώς φαίνεται να συμβαίνει: το κόψιμο του τσιγάρου μειώνει τα συμπτώματα κατάθλιψης και δυστυχίας».
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο εξειδικευμένο περιοδικό για θέματα έρευνας στη νικοτίνη και τον καπνό «Nicotine and Tobacco Research».


Πηγή: http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.