Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Οι καινοτόμες τεχνολογικές ιδέες του 21ου αιώνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προϊόντα και υπηρεσίες που μπήκαν στη ζωή μας και την άλλαξαν.

Η τεχνολογία έχει μπει στη ζωή μας για τα καλά, αλλά ειδικά τα τελευταία χρονιά, κάποια από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες -ιδιαίτερα όσα έχουν σχέση με το διαδίκτυο- κυριολεκτικά άλλαξαν την καθημερινότητά μας.

Δείτε 10 από τις πιο γνωστές και σημαντικές τεχνολογικές εφευρέσεις του 21ου αιώνα, σύμφωνα με την Telegraph...

Facebook (2004)



Μία από τις τεχνολογικές υπηρεσίες που άλλαξε την καθημερινότητά μας, πολλές φορές χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε. Μπορεί να μην είναι το πρώτο κοινωνικό δίκτυο που δημιουργήθηκε ποτέ, αλλά αδιαμφισβήτητα είναι το πιο δημοφιλές, τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

iPhone (2007)



Το iPhone της Apple ήταν το πρώτο smartphone με οθόνη αφής που κέρδισε τόσο μαζικά το κοινό. Μέρος της επιτυχίας ήταν πιθανόν ότι μπορούσε να το χειριστεί κάποιος χρησιμοποιώντας το δάκτυλό του, αντί για τη γραφίδα. Το iPhone γέννησε στη συνέχεια μια ολόκληρη βιομηχανία με τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών ειδών σε όλο τον κόσμο να αναπτύσσουν τις δικές τους εκδόσεις της συγκεκριμένης συσκευής. Η Apple έχει πλέον πουλήσει πάνω από 700 εκατομμύρια iPhones σε παγκόσμιο επίπεδο.

4G (2008)



Το 2008, η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών δημιούργησε την τέταρτη γενιά (4G) στην επικοινωνία. Το 4G παρέχει σημαντικά ταχύτερη κινητή ευρυζωνική πρόσβαση στο ίντερνετ σε σχέση με το 3G και με πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα δεδομένων.

Mozilla Firefox (2002)



Ο Firefox ήταν ο πρώτος web browser που ήρθε για να αμφισβητήσει την κυριαρχία του Internet Explorer της Microsoft. Ήταν και είναι δωρεάν, οπότε σε αυτόν προσέφυγαν οι χρήστες των Windows που δεν ήθελαν να είναι παγιδευμένοι μέσα στο λογισμικό της Microsoft. Ωστόσο, έκτοτε έχει παραγκωνιστεί από τον Chrome της Google.

Skype (2003)



Το Skype άλλαξε τον τρόπο που επικοινωνούσαν άνθρωποι σε διαφορετικές χώρες. Το Skype εκτός από τη φωνητική κλήση, τους επέτρεψε να μιλήσουν ζωντανά ακόμη και με εικόνα και μάλιστα δωρεάν μέσω ίντερνετ. Αρχικά το Skype ήταν διαθέσιμο μόνο σε επιτραπέζιους υπολογιστές, αλλά με την πάροδο του χρόνου ξεκίνησε να χρησιμοποιείται και στο κινητό.

Nintendo Wii (2006)



Εν μέσω του άγριου ανταγωνισμού στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών, ανάμεσα στις κονσόλες Playstation της Sony και του Xbox της Microsoft, στις αρχές του 2000, η Nintendo πήγε ένα βήμα παραπέρα και δημιούργησε μια κονσόλα που επέτρεψε στους παίκτες να συμμετάσχουν με κινήσεις στα εικονικά παιχνίδια που έπαιζαν. Το Wii ανιχνεύει την κίνηση σε τρεις διαστάσεις και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως συσκευή γυμναστικής.

YouTube (2005)



Δημιουργήθηκε από τρεις πρώην υπαλλήλους της PayPal, το 2005. Το YouTube είναι πλέον η πιο δημοφιλής ιστοσελίδα ανταλλαγής βίντεο στον κόσμο. Το κλειδί για την επιτυχία του είναι η δυνατότητα που έχει ο οποιοσδήποτε -από οπουδήποτε στον κόσμο- να ανεβάζει τα βίντεο του δωρεάν.

Apple iPad (2010)



Δεν ήταν η πρώτη συσκευή αυτού του είδους, αλλά η λειτουργικότητα του iPad κατάφερε να κερδίσει το κοινό και έδωσε το έναυσμα για μια νέα τάση. Παραμένει το πιο δημοφιλές tablet μέχρι σήμερα.

Αυτοκινούμενο αυτοκίνητο της Google (2014)



Η Google δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει κανονικά τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό. Ωστόσο το 2014 άρχισε να δοκιμάζει τα αυτοκίνητα στην Καλιφόρνια και έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να τα κυκλοφορήσει στους δρόμους από το 2017. Θεωρείται ότι τα συγκεκριμένα οχήματα χωρίς οδηγούς θα μπορούσαν να αλλάξουν τον τρόπο που κινούνται τα αυτοκίνητα.

Apple iPod (2001)



Ακόμη μια επιτυχία της Apple, το iPod, άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι άκουγαν μουσική ενώ κινούνταν. Αν και οι φορητές συσκευές μουσικής Mp3 δημιουργήθηκαν πολύ πριν το 2001 η μεγάλη χωρητικότητα εσωτερικής αποθήκευσης της συσκευής σήμαινε ότι δεν ήταν πλέον απαραίτητο να κουβαλάει κανείς μαζί CD ή κασέτες και η κομψή σχεδίαση του το έκανε να... ξεπουλήσει.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.