Οι πιπεράτες φωτογραφίες διέρρευσαν στους μαθητές.
Η καθηγήτρια μουσικής θεώρησε ότι οι φωτογραφίες που ανέβασε στο διαδίκτυο θα τις έβλεπαν μόνο οι κοντινοί της φίλοι, αλλά για κακή της τύχη διέρρευσαν στους μαθητές και τους συναδέλφους της.
Η Ρωσίδα Elena Kornyshonkova, το φυσάει και δε κρυώνει μετά την γκάφα της να ανεβάσει στο VKontake, τη ρωσική εκδοχή του Facebook πιπεράτες φωτογραφίες της από τις διακοπές της στην Ισπανία.
Η 40χρονη είχε τη φαεινή ιδέα να βγάλει μια selfie γυμνή και να την κοινοποιήσει στους φίλους της με τη διαφορά ότι αυτή, μαζί με άλλες λιγότερο πιπεράτα καρέ, να καταλήξουν σε λάθος... μάτια.
Η διεύθυνση του σχολείου τής ζήτησε να παραιτηθεί. Εντούτοις εκείνη αρνήθηκε, υποστηρίζοντας ότι δεν έκανε κάτι κακό και ότι ζει μια αξιοπρεπή ζωή. Το σχολείο πάντως δεν πείστηκε και αξίωσε μέχρι την επόμενη εβδομάδα την παραίτησή της.
Διαβάστε περισσότερα...
Δείτε το απίστευτο που έκαναν.
Η οικογένεια ήθελε να φύγει για διακοπές και αν αφήσει το μπουλντόγκ σε ξενοδοχείο σκύλων. Ωστόσο το μέρος ήταν πολύ ψυχρό. Έτσι αποφάσισαν να κάνουν το εξής: μετέτρεψαν τον χώρο όπου θα φυλασσόταν το κατοικίδιο τους σε πιστή αντιγραφή του σαλονιού τους!
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...
Στο ακατοίκητο νησί υπήρχε ιερό του Απόλλωνα.
Ιδιαίτερα σημαντικά και διαφωτιστικά για την τοπογραφία, την έκταση και τη χωροταξική οργάνωση του ιερού του Απόλλωνα στη θέση Μάντρα στο ακατοίκητο νησί Δεσποτικό, στα δυτικά της Αντιπάρου, ήταν τα αποτελέσματα της φετινής ανασκαφικής περιόδου.
Η ανασκαφή πραγματοποιήθηκε χάρη στις ευγενικές χορηγίες των Ιδρυμάτων Α&Π Κανελλοπούλου, Ι. Λάτση, Α.Γ.Λεβέντη, του Αθ. Μαρτίνου και του υπουργείου Ναυτιλίας και Αίγαιου.
Η συστηματική έρευνα των τελευταίων 17 ετών από τον αρχαιολόγο Γ. Κουράγιο (ΚΑ΄ΕΠΚΑ) έχει φέρει στο φως ένα εκτεταμένο και πλούσιο αρχαϊκό ιερό πιθανότατα ιδρυμένο από τους Παρίους. Το κέντρο της λατρείας ήταν ένα προστατευμένο με περίβολο τέμενος, στο οποίο δέσποζε ο μαρμάρινος πρόστυλος ναός, με κιονοστοιχία 7 κιόνων ύψους περίπου 7 μ. και δίπλα σε αυτόν το τελετουργικό εστιατόριο και ο βωμός.
Οι φετινές έρευνες έφεραν στο φως, σε πολύ μικρή απόσταση την είσοδο του τεμένους, ένα νέο μεγάλο κτίριο, το οποίο προστίθεται στα άλλα 12 κτίρια που έχουν αποκαλυφθεί από τις παλαιότερες έρευνες και στα 5 που έχουν εντοπιστεί στο νησάκι Τσιμηντήρι, το οποίο κατά τη αρχαϊκή περίοδο ήταν ενωμένο με το Δεσποτικό. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, η ανασκαφή του κτιρίου δεν ολοκληρώθηκε, αλλά έγινε σαφής η πολύπλοκη κάτοψή του με τουλάχιστον πέντε δωμάτια. Με βάση τα ευρήματα χρονολογείται στην κλασική περίοδο.
Ο εντοπισμός του κτιρίου, αφενός μαρτυρά τη συνεχή λειτουργία του ιερού και στους κλασικούς χρόνους και αφετέρου τη μεγάλη έκτασή του και τη πολύπλοκη χωροταξική οργάνωσή του, η οποία αντανακλά τη μεγάλης εμβέλειας φήμη του και την υψηλή επισκεψιμότητά του, τόσο στους αρχαϊκούς όσο και τους κλασικούς χρόνους.
Οι έρευνες στο αρχαϊκό κτίριο Δ, ένα από τα σημαντικότερα κτίρια του ιερού με λατρευτική χρήση κατασκευασμένο εξ' ολοκλήρου από μάρμαρο, με μαρμάρινη κιονοστοιχία τεσσάρων κιόνων στην πρόσοψη, έφεραν στο φως κάτω από το κτίριο πρωιμότερο κτίσμα, αψιδωτής κάτοψης, καθώς και μεγάλη ποσότητα κεραμικής γεωμετρικών χρόνων (9ος- 8ος αι.π.Χ.) μαζί με μεγάλες ποσότητες καμένων και άκαυτων οστών ζώων, όπως αλόγων, χοίρων, αιγοπροβάτων και πουλερικών.
Τα παραπάνω ευρήματα είναι ιδιαίτερης σπουδαιότητας, γιατί αποτελούν πλέον με σιγουριά τις πρωιμότερες ενδείξεις λατρευτικών πρακτικών στο χώρο του ιερού του Απόλλωνα ήδη από τον 9ο αι.π.Χ., στον ίδιο χώρο όπου τον 6ο αι. π.Χ. κτίστηκε ο μνημειακού χαρακτήρα ναός. Δυτικά του κτιρίου Δ, συνεχίστηκε η ανασκαφή της εκτεταμένης απόθεσης αντικειμένων που είχε διερευνηθεί το 2013, η οποία δημιουργήθηκε μετά την ανακαίνιση του κτιρίου.
Η φετινή ανασκαφική έρευνα έφερε στο φως πληθώρα ευρημάτων, όπως αρχαϊκούς κεράμους οροφής, πήλινα ακροκέραμα από την οροφή του κτιρίου, ζωόμορφα ειδώλια, αγγεία σε σχήμα ταυροκεφαλής, λεοντοκεφαλής, σειρήνας, διακοσμημένα αγγεία παριανών εργαστηρίων, χάλκινα αντικείμενα και κοσμήματα, ενεπίγραφα αγγεία αφιερωμένα στον Απόλλωνα.
Στα πολυάριθμα ευρήματα της φετινής περιόδου συγκαταλέγονται και δυο τμήματα ποδιών με την πλίνθο αρχαϊκών κούρων που προστίθενται στα 65 τμήματα γλυπτών που έχουν βρεθεί έως τώρα, καθώς και δάκτυλο υπερφυσικού αγάλματος που πιθανότατα ανήκει στο λατρευτικό άγαλμα του ναού (480- 490 π.Χ.).
Διαβάστε περισσότερα...
Μετά από δέκα χρόνια, μια οικογένεια από την Ινδονησία που είχε χάσει τα παιδιά της στο τσουνάμι του 2004 επανενώθηκε ως εκ θαύματος, αφού μετά την 14χρονη κόρη βρέθηκε ζωντανός και ο μεγαλύτερος αδελφός της.
Η Τζαμίλια και ο Σέπτι Ρανγκούτι ξαναβρήκαν τον γιο τους, ηλικίας 17 ετών πλέον, σε μια κωμόπολη στη Σουμάτρα. "Ναι, είναι αλήθεια, είναι ο γιος μας και ετοιμαζόμαστε να τον πάρουμε στο σπίτι", είπε πανευτυχής η μητέρα.
Κλαίγοντας με λυγμούς, η Τζαμίλια έσφιξε στην αγκαλιά της τον Αρίφ Πρατάμα Ρανγκούτι που τον εντόπισε στο Παγιακούμπου, στη δυτική Σουμάτρα. Το παιδί ζούσε για χρόνια στους δρόμους και κοιμόταν σε εγκαταλειμμένα καταστήματα.
"Προσευχόμουν κάθε βράδυ γιατί μέσα μου πάντοτε πίστευα ότι ο γιος μου είναι ζωντανός. Ο σύζυγός μου δεν μπορούσε να ησυχάσει. Ήθελε να πιστεύει ότι το παιδί μας ζούσε" είπε στους δημοσιογράφους η μητέρα.
Η οικογένεια ζούσε στην επαρχία Άτσεχ, στο δυτικό άκρο της Σουμάτρας που επλήγη περισσότερο από το τσουνάμι, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 220.000 άνθρωποι.
Δέκα χρόνια μετά, οι Ρανγκούτι ξαναβρέθηκαν όλοι μαζί, στο σπίτι ενός ζευγαριού που μια νύχτα ανακάλυψε τον μικρό Αρίφ να κοιμάται έξω από το Ίντερνετ καφέ που διατηρούσε στην περιοχή. Η Λάνα Μπεστάρι και ο Βίντου Φάτζρι του επέτρεψαν να κοιμάται στο καφέ για πολλούς μήνες. Ο Αρίφ τους επισκεπτόταν τακτικά κι εκείνοι του έδιναν τρόφιμα και ρούχα.
Μόνο όταν είδε στην τηλεόραση μια φωτογραφία του Αρίφ, με τη διεύθυνση της οικογένειάς του, η Λάνα Μπεστάρι κατάλαβε ότι επρόκειτο για θύμα του τσουνάμι και επικοινώνησε με τους γονείς. "Σοκαρίστηκα, ήταν η φωτογραφία ενός αγοριού που γνώριζα πολύ καλά", είπε απλά η γυναίκα.
Το παιδί της είχε πει μόνο ότι έφτασε εκεί από το Μεντάν που βρίσκεται στη βόρεια Σουμάτρα. Ποτέ όμως δεν της διευκρίνισε πώς έφτασε μέχρι εκεί.
Ο 17χρονος Αρίφ μίλησε πρώτα τηλεφωνικά με τους γονείς του οι οποίοι πήγαν την Δευτέρα στην περιοχή μαζί με την 14χρονη Ραουντατούλ Τζάνα, την κόρη τους που την ξαναβρήκαν στις αρχές Αυγούστου χάρη στην παρατηρητικότητα ενός θείου της.
Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...
Συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από την εκδήλωση που κατέληξε στην πτώση του «Σιδηρούν Παραπετάσματος».
Η συμπλήρωση 25 χρόνων από το «πικ-νικ ειρήνης» που δρομολόγησε το τέλος του «Σιδηρούν Παραπετάσματος», γιορτάστηκε σήμερα με τη συμμετοχή επισήμων και πολλών πολιτών.
Στις 19 Αυγούστου 1989, με την υποκίνηση του αυστριακού ευρωβουλευτή Otto von Habsburg και του ούγγρου υπουργού Imre Pozsgay, συμφωνήθηκε να διοργανωθεί ένα «πανευρωπαϊκό πικ-νικ», έξω από την πόλη Σόπρον της Ουγγαρίας, στα σύνορα με την Αυστρία.
Η ιδέα ήταν να ανοίξουν τα σύνορα για περίπου 3 ώρες και να επιτραπεί στους συμμετέχοντες να περάσουν στην Αυστρία χωρίς ελέγχους, μια συμβολική κίνηση που ήρθε σε συνέχεια της κοπής των συνοριακών συρματοπλεγμάτων από τους πρωθυπουργούς της Αυστρίας και της Ουγγαρίας, 2 μήνες νωρίτερα.
Η ασπρόμαυρη φωτογραφία με τους υπουργούς των δύο χωρών να κόβουν τα συρματοπλέγματα είχε κάνει τότε το γύρο του κόσμου και έως σήμερα θεωρείται συμβολική για το τέλος του «Σιδηρούν Παραπετάσματος».
Περίπου 600 Ανατολικογερμανοί εκμεταλλεύτηκαν το πικ-νικ για να διαφύγουν στην Αυστρία. Μόλις λίγες εβδομάδες μετά, η Ουγγαρία άνοιξε διάπλατα τα σύνορά της, και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα μετά τη νύκτα της 10ης Σεπτεμβρίου, συνολικά 50.000 Ανατολικογερμανοί διέφυγαν χωρίς κανένα πρόβλημα στη Δύση.
Το περίφημο αυτό «πικ-νικ» γιορτάστηκε σήμερα με πανηγυρικές εκδηλώσεις. Στις ομιλίες τονίστηκε ιδιαίτερα πως το γεγονός εκείνο υπήρξε η αφετηρία και λειτούργησε στη συνέχεια, ως «ουγγρικό ντόμινο», για την αποκαθήλωση του «Σιδηρούν Παραπετάσματος», την κατάρρευση των κομμουνιστικών συστημάτων στην Ανατολική Ευρώπη και τελικά τη διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας.
«Πριν από 25 χρόνια αυτή η ημέρα άλλαξε τον κόσμο» επισήμανε ο Φραντς Στάιντλ, ο αναπληρωτής κυβερνήτης του αυστριακού ομόσπονδου κρατιδίου Μπρούργκενλαντ, το οποίο είχε υποδεχτεί τότε τους 600 Ανατολικογερμανούς και λίγες εβδομάδες αργότερα υπήρξε ο πρώτος σταθμός στη Δύση για τους χιλιάδες άλλους που εγκατέλειπαν την Ουγγαρία.
Για «επανάσταση χωρίς αιματοχυσία, κάτι το μοναδικό», έκανε λόγο ο κυβερνήτης του Μπούργκενλαντ, Χανς Νισλ, τονίζοντας την τότε προθυμία και την ετοιμότητα των κοινοτήτων και των κατοίκων της περιοχής να δεχθούν τους ανθρώπους που με κίνδυνο της ζωής τους βρίσκονταν σε φυγή.
Διαβάστε περισσότερα...
Ανακαλύφθηκε χάρη σε πρωτοποριακή τεχνολογία ραντάρ.
Επιστήμονες ανακάλυψαν έναν παγωμένο μικρόκοσμο κάτω από τα στρώματα πάγου που καλύπτουν τη βόρεια Γροιλανδία.
Το άγνωστο μέχρι σήμερα τοπίο, το οποίο περιλαμβάνει μια τεράστια έκταση περίεργων σχημάτων –ορισμένα είναι τόσο ψηλά όσο ένας ουρανοξύστης στο Μανχάταν- εντοπίστηκε με τη βοήθεια ειδικών ραντάρ, που μπορούν να διεισδύσουν στον πάγο.
Τα ευρήματα και οι πρώτες εικόνες του παγωμένου κόσμου, που βρίσκεται πάνω από 1,5 χιλιόμετρο κάτω από την επιφάνεια του πάγου πρόκειται να δημοσιευτούν στο επιστημονικό έντυπο Nature Geoscience.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα ευρήματα αυτά θα μπορούσαν να εμβαθύνουν την κατανόηση των επιστημόνων γύρω από το πώς τα στρώματα πάγου της Γροιλανδίας και της Ανταρκτικής ανταποκρίνονται στην κλιματική αλλαγή.
«Παρατηρούμε περισσότερα από αυτά τα χαρακτηριστικά εκεί όπου τα στρώματα πάγου κινούνται πιο γρήγορα» ανέφερε η επικεφαλής της έρευνας, γεωφυσικός στο παρατηρητήριο Lamont Doherty Earth Observatory του πανεπιστημίου Κολούμπια, Robin Bell.
«Πιστεύουμε ότι η διαδικασία της εκ νέου κατάψυξης ανυψώνει, παραμορφώνει και θερμαίνει τους πάγους που βρίσκονται προς τα επάνω, καθιστώντας τους πιο μαλακούς και επιτρέποντάς τους να ρέουν πιο εύκολα» πρόσθεσε.
Μέχρι πρόσφατα, οι επιστήμονες που μελετούσαν τα στρώματα πάγου της Γροιλανδίας για να αποδείξουν τη μεταβολή αυτή βάσει της υπερθέρμανσης του πλανήτη, πίστευαν ότι τα σχήματα που διακρίνονταν κάτω από τα στρώματα πάγου ήταν οροσειρές.
Χάρη στα εξελιγμένα ραντάρ NASA τελικά κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι σχηματισμοί αυτοί δεν ήταν βράχια, αλλά πάγος.
Ο παγετώνας θερμαίνεται κάτω από το βάρος του, και το νερό που προκύπτει ξαναπαγώνει και δημιουργεί νέους σχηματισμούς γύρω από τη βάση του.
Η διαδικασία αυτή φαίνεται ότι επιταχύνεται από τη ροή των παγετώνων, ωστόσο όπως ανέφερε η Kirsty Tinto, γεωφυσικός στο Lamont-Doherty, απαιτείται να γίνουν περαιτέρω έρευνες.
«Αν θέλουμε να κατανοήσουμε πώς ο πάγος θα ανταποκριθεί στην κλιματική αλλαγή, πρέπει να καταλάβουμε τις θεμελιώδεις δυναμικές του. Δε λιώνει απλά στην επιφάνεια και τρέχει πίσω στη θάλασσα. Υπάρχει ένα πανέμορφο και περίπλοκο σύστημα που “τρέχει” μέσα στους πάγους και πρέπει κανείς να το καταλάβει από πάνω μέχρι κάτω, προκειμένου να κατανοήσει πώς συμπεριφέρεται» κατέληξε.
Διαβάστε περισσότερα...
Ζούσε μέσα στα έντερά της.
Μια γυναίκα από την Κίνα πληροφορήθηκε έντρομη από τους γιατρούς ότι μέσα στο σώμα της ζούσε ένα παράσιτο που έφτανε σε μήκος τα 2,5 μέτρα!
Η γυναίκα πιστεύεται ότι μολύνθηκε από το παράσιτο αυτό κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού της στη Νοτιοανατολική Ασία στις αρχές του χρόνου, από μη καλά μαγειρεμένο κρέας.
Το σκουλήκι-παράσιτο αφαιρέθηκε τώρα από τα έντερά της, αλλά η σκέψη και μόνο ότι ζούσε μέσα της, της προκαλεί αηδία.
«Είναι σιχαμερό και μου φέρνει λιποθυμία και μόνο η σκέψη ότι υπήρχε μέσα μου» φέρεται να δήλωσε η ίδια σε κινεζικά μέσα ενημέρωσης.
Η γυναίκα, που είναι περίπου 30 ετών, ζει στην επαρχεία Fujian της Κίνας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Mirror η ίδια αποφάσισε να επισκεφτεί ένα γιατρό, όταν άρχισε να αισθάνεται δυσφορία και παρατήρησε περίεργα υγρά στα κόπρανά της.
Οι γιατροί διέγνωσαν teniasis και της χορήγησαν παραδοσιακά κινεζικά φάρμακα, προκειμένου να αποβάλλει το παράσιτο από τον οργανισμό της.
Το συγκεκριμένο παράσιτο (tapeworm) μπορεί να ζήσει μέσα στο εντερικό σύστημα ενός ανθρώπου. Οι άνθρωποι μολύνονται εάν αγγίξουν μολυσμένα κόπρανα και στη συνέχεια ακουμπήσουν το στόμα τους, ή αν καταπιούν νερό ή φαγητό που περιέχει ίχνη από μολυσμένα περιττώματα, ή ακόμη αν καταναλώσουν μολυσμένο και όχι καλά μαγειρεμένο χοιρινό και μοσχαρίσιο κρέας ή ψάρια.
Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο στο στομάχι, εμετό και διάρροια, καθώς επίσης και απώλεια βάρους και υποσιτισμό.
Διαβάστε περισσότερα...
Ένα μοναδικό θεματικό πάρκο έρχεται στο πλαίσιο της 79ης ΔΕΘ.
Ένα παραμυθένιο και ταυτόχρονα πραγματικό «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας» πρόκειται να αποκτήσει σε λίγους μήνες η Θεσσαλονίκη.
Ο λόγος για ένα μοναδικό θεματικό πάρκο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με στεγασμένους κυρίως αλλά και ελεύθερους χώρους 2.500 τ.μ.
Από τις 6 Σεπτεμβρίου, με τα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ, και για έξι ολόκληρους μήνες τα παιδιά, οι νέοι αλλά και οι ενήλικες μέσα από διάφορες θεματικές ενότητες, θα ανακαλύπτουν με εντυπωσιακό τρόπο τα μεγάλα και μικρά μυστικά της σοκολάτας και των γλυκών απολαύσεων.
Στο «Μουσείο της Σοκολάτας» μέσα από μοναδικά εκθέματα, θα μαθαίνουν κάθε λεπτομέρεια του «ταξιδιού» και της διαδικασίας, μέχρι ο καρπός του κακάο να γίνει μια λαχταριστή σοκολάτα.
Εκτός από τον μεγαλύτερο καταρράκτη σοκολάτας της Ευρώπης, οι χώροι της ΔΕΘ θα κρύβουν πολλά μυστικά: παλιά μηχανήματα παρασκευής σοκολάτας, ένα λαβύρινθο, εργαστήρια σοκολατοκατασκευών και μπισκοτοκατασκευών, μια γκαλερί γλυπτών, αίθουσες επιδείξεων, τέχνης και πολιτισμού και μια γλυκιά βιβλιοθήκη!
Διαβάστε περισσότερα...
Φτιάχτηκε για να σερβίρει γαριδάκια στο στόμα των gamers.
Οι υπεύθυνοι του μάρκετινγκ μιας μάρκας γαριδάκια σκέφτηκαν να δημιουργήσουν ένα ρομποτικό χέρι, το MK II, το οποίο θα σερβίρει το σνακ αυτόματα στο στόμα του gamer, καθώς αυτός θα απασχολεί τα χέρια του με το πληκτρολόγιο ή το χειριστήριο.
Στην πορεία, είδαν ότι το project δεν λειτουργεί και αντί να το αποκρύψουν, έβγαλαν στη φόρα το βίντεο με την αποτυχία τους. Εξάλλου, ακόμη και η «αρνητική» διαφήμιση είναι διαφήμιση...
Το γεγονός ότι το βίντεο αναρτήθηκε πριν από πολλούς μήνες και δεν ακολούθησε άλλο, σημαίνει ότι το ρομποτικό χέρι της Matterssons δεν λειτούργησε ποτέ.
Δείτε το βίντεο...
Πηγή: http://www.thegang.gr
Διαβάστε περισσότερα...
Το 43% των Ελλήνων θεωρούν ότι η εκπαίδευση δεν τους παρείχε τις απαιτούμενες δεξιότητες.
Η εκπαίδευση και η κατάρτιση δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, υποστηρίζει το 43% των Ελλήνων και το ένα τέταρτο των Ευρωπαίων πολιτών, σύμφωνα με στοιχεία της ευρωπαϊκής δημοσκόπησης «Ευρωβαρόμετρο» που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Συγκεκριμένα, το 43% των Ελλήνων θεωρούν ότι η εκπαίδευση ή η κατάρτισή τους δεν τους παρείχε τις απαιτούμενες δεξιότητες ώστε να βρουν μια θέση εργασίας η οποία να ανταποκρίνεται στα επαγγελματικά τους προσόντα. Το ποσοστό αυτό κατατάσσει την Ελλάδα πρώτη στην ΕΕ και ακολουθούν η Ισπανία (38%) και η Ιταλία (35%). Το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ είναι 23%, ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Σουηδία (10%), στη Δανία (11%) και στη Γερμανία (13%).
Επιπλέον, σχεδόν οι μισοί Έλληνες ερωτηθέντες (49%, έναντι 56% στην ΕΕ) πιστεύουν ότι τα επαγγελματικά τους προσόντα θα αναγνωρίζονταν σε άλλα κράτη- μέλη. Το 6% των Ελλήνων και των Ευρωπαίων πολιτών προσπάθησε να εργαστεί ή να σπουδάσει σε άλλο κράτος- μέλος, αλλά δεν τα κατάφερε, είτε επειδή δεν αναγνωρίζονταν τα εν λόγω προσόντα του από τους δυνητικούς εργοδότες ή τα εκπαιδευτικά ιδρύματα είτε επειδή οι ερωτηθέντες δεν είχαν επαρκείς πληροφορίες για την αναγνώριση των προσόντων τους στο εξωτερικό.
Επίσης, το 81% των Ελλήνων ερωτηθέντων αξιολογούν «καλή» την ποιότητα της εκπαίδευσης που έλαβαν στο σχολείο, έναντι 86% στην ΕΕ. Όσον αφορά την ποιότητα της ανώτατης εκπαίδευσης αξιολογείται «καλή» μόνο από το 29% των Ελλήνων και το 39% των Ευρωπαίων πολιτών.
Οι σημαντικότερες πτυχές της εκπαίδευσης και της κατάρτισης, σύμφωνα με τους πολίτες της ΕΕ, αφορούν ιδίως την ικανότητα των εκπαιδευτικών να κινήσουν το ενδιαφέρον των φοιτητών και να τους κάνουν να δραστηριοποιηθούν. Το σημείο αυτό φαίνεται ότι απαιτεί τις περισσότερες βελτιώσεις, σύμφωνα με το 61% των Ελλήνων ερωτηθέντων και το 51% στην ΕΕ.
Άλλοι τομείς που επιδέχονται βελτίωση είναι τα μαθησιακά περιβάλλοντα, ώστε να τονώσουν τη δημιουργικότητα και το ενδιαφέρον (49% στην Ελλάδα και 41% στην ΕΕ) και η πρακτική επαγγελματική πείρα σε εταιρεία ή οργάνωση (46% στην Ελλάδα και 37% στην ΕΕ).
Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών της Ένωσης (95%) θεωρεί ότι οι δεξιότητες μπορούν να αποκτώνται εκτός της επίσημης εκπαίδευσης, ιδίως οι δεξιότητες ξένων γλωσσών και δεξιότητες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες θέσεις εργασίας.
Μόνο το 9% δηλώνει ότι γνωρίζει σε ποιο επίπεδο του ευρωπαϊκού πλαισίου επαγγελματικών προσόντων αντιστοιχούν τα προσόντα του και μόνο το 21% έχει ακουστά το ευρωπαϊκό πλαίσιο επαγγελματικών προσόντων.
Συνολικά, το 44% των πολιτών της ΕΕ αναφέρουν ότι έχουν αναζητήσει κάποιου είδους πληροφορίες σχετικά με την εκπαίδευση, την κατάρτιση ή τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Μόλις λίγοι περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (56%) δηλώνουν ότι βρήκαν τουλάχιστον εύκολα τις πληροφορίες που χρειάζονταν.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει ότι με την πάροδο του χρόνου, εφαρμόστηκαν διάφορες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες προκειμένου να προωθηθεί η αναγνώριση των δεξιοτήτων και των επαγγελματικών προσόντων, ωστόσο, παραμένουν σημαντικές δυσκολίες. «Ο στόχος μας είναι απλός: Οι δεξιότητες και τα επαγγελματικά προσόντα του καθενός στην Ευρώπη θα πρέπει να μπορούν να γίνονται κατανοητά και να αναγνωρίζονται, εντός και εκτός των εθνικών συνόρων, από τους εργοδότες και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Πρέπει να αναγνωρίζονται με δίκαιο, συγκρίσιμο και διαφανή τρόπο, έτσι ώστε να βελτιώνουν την απασχολησιμότητα των ενδιαφερομένων και να ανοίγουν τον δρόμο για περαιτέρω μάθηση» δήλωσε η Ανδρούλλα Βασιλείου, Ευρωπαία επίτροπος, αρμόδια για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την πολυγλωσσία και τη νεολαία.
Διαβάστε περισσότερα...
Όταν η τέχνη... τερατουργεί!
Κανίβαλοι που σέρνονται, μούμιες που «ζωντανεύουν», λυκάνθρωποι, άνθρωποι-αρουραίοι και πολλές ακόμη τερατώδεις μορφές, όπως τις εμπνεύστηκαν διάφοροι καλλιτέχνες.
Δείτε παρακάτω τα «τέρατα της τέχνης», όπως παρουσιάστηκαν μέσα από ένα σχετικό αφιέρωμα του Guardian.
1. FW Murnau – Νοσφεράτου (1922)
«Νοσφεράτου, μια συμφωνία τρόμου» είναι ο τίτλος βουβής ταινίας τρόμου γερμανικής παραγωγής του 1922. Πρόκειται για την πρώτη ταινία του γερμανικού εξπρεσιονισμού που βγάζει τους πρωταγωνιστές έξω από τα στούντιο και συνδυάζει τα επιτηδευμένα οξυκόρυφα σκηνικά με τα φυσικά ντεκόρ, αναφέρει η Wikipedia.
Επίσης πρόκειται για την πρώτη ταινία που εκμεταλλεύτηκε το θρύλο του Δράκουλα και το βιβλίο του Μπραμ Στόκερ.
2. Lucas Cranach the Elder – Ο λυκάνθρωπος ή ο κανίβαλος (1510-1515)
Οι θρύλοι με τα βαμπίρ προήλθαν από την ανατολική Ευρώπη, ενώ οι ιστορίες τρόμου με μούμιες είναι βικτοριανής προέλευσης.
Ο μύθος του λυκάνθρωπου ξεκίνησε στη δυτική Ευρώπη. Ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του 16ου αιώνα, ο Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος, ήταν ένας γερμανός ζωγράφος και χαράκτης, ο οποίος δημιούργησε ένα έργο που απεικονίζει ένα λυκάνθρωπο να τρομάζει γερμανούς χωρικούς.
3. Edvard Munch – Βαμπίρ (1893)
Μια γυναίκα φαίνεται να μπήγει τα δόντια της στο λαιμό ενός άντρα. Αρχικά, ο καλλιτέχνης επέμενε ότι η γυναίκα φιλούσε και δε δάγκωνε τον άντρα.
4. Leon Kossoff – Self-Portrait (1981)
Ο βρετανός ζωγράφος Leon Kossoff μοιάζει με το τέρας του Φρανκενστάιν σε αυτήν την αυτοπροσωπογραφία.
5. Αρχαία Αίγυπτος – Ka Statue (1800-1700 π.Χ)
Οι συγγραφείς βιβλίων τρόμου της βικτοριανής εποχής ήταν οι πρώτοι που εμπνεύστηκαν τις μούμιες της αρχαίας Αιγύπτου να «ζωντανεύουν» και να καταδιώκουν τους ανθρώπους.
Το εντυπωσιακό αυτό ξύλινο άγαλμα, που βρίσκεται στο μουσείο του Καΐρου αναπαριστά ένα νεκρό, ο οποίος διαφεύγει από τον τάφο του.
6. Neo-Assyrian – Bronze Head of Pazuzu (800-550 π.Χ.)
Οι πρώτες αστικές κοινωνίες της Μεσοποταμίας πίστευαν σε πανίσχυρες θεότητες της σεξουαλικότητας και της μαγείας. Ο Pazuzu αναβίωσε μία ακόμη φορά το 1973, όταν το πρόσωπό του εμφανίστηκε ως το πρόσωπο του κακού στην ταινία τρόμου «Εξορκιστής» του William Friedkin.
7. Dosso Dossi – Νύμφη και σάτυρος (1510-16)
Το άγριο πλάσμα που γρυλίζει σε μια τρομοκρατημένη γυναίκα σε αυτόν τον πίνακα, είναι θεωρητικά ένας Σάτυρος, αλλά μοιάζει περισσότερο με ένα λυκάνθρωπο. Οι λυκάνθρωποι είχαν γίνει μέρος των λαϊκών πεποιθήσεων κατά το 16ο αιώνα, όταν ο Dossi ζωγράφισε αυτόν τον πίνακα.
8. Andy Warhol – Dracula (1981)
Ο Δράκουλας με τη ματιά του Άντι Γουόρχολ.
Διαβάστε περισσότερα...
Ο Καναδάς είναι από τις φιλικότερες χώρες στη φορολόγηση επιχειρήσεων ανά τον κόσμο, σύμφωνα με μια νέα έρευνα, γεγονός που θα μπορούσε να έλξει νέες επενδύσεις.
Η έρευνα με τίτλο «Το επίκεντρο στη φορολογία» πραγματοποίησε συγκριτικές μελέτες σε χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου προσθέτοντας όλους τους φόρους σε μια επιχείρηση, από έμμεσους μέχρι άμεσους και συγκρίνοντάς τους με εκείνους των ΗΠΑ.
Ο Καναδάς ήρθε πρώτος σε φιλική φορολόγηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας ανά τον κόσμο, ενώ το Τορόντο, το Βανκούβερ και το Μοντρεάλ είναι οι κορυφαίες τρείς πόλεις στις φορολογικές διευκολύνσεις των επιχειρήσεων.
Σημειώνεται ότι πολλές εταιρείες θέλουν να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους από τις ΗΠΑ στον Καναδά, σε σημείο που το αμερικάνικο Κογκρέσο να επιδιώκει να νομοθετήσει σκληρότερες ρυθμίσεις για την μετακίνηση των αμερικάνικων εταιρειών στη βόρειο γείτονα.
Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...
Ένας γητευτής φιδιών στην Ταϊλάνδη δεν διστάζει να δώσει ένα παρατεταμένο φιλί στο στόμα της κόμπρας που συμμετέχει στο σόου του.
Με τους θανατηφόρους κυνόδοντες του φιδιού να είναι προτεταμένοι, ο ατρόμητος γητευτής αρπάζει με το στόμα του το λαιμό του φιδιού σε μια επίδειξη δύναμης. Το φίδι τυλίγεται γύρω από το κεφάλι του αλλά εκείνος ψύχραιμα το απομακρύνει.
Στη συνέχεια ακολουθεί το φιλί του φιδιού. Παρακολουθείστε το…
Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...