Τοπόσημα που ξεχωρίζουν και επιτεύγματα που εντυπωσιάζουν - Δείτε τις φωτογραφίες.
Ο ψηλότερος καταρράκτης στον κόσμο βρίσκεται στη Βενεζουέλα, η μεγαλύτερη υποβρύχια σπηλιά στις Μπαχάμες. Το ψηλότερο ξενοδοχείο στο Ντουμπάι και το ακριβότερο δωμάτιο στη Γενεύη. Πού θα απολαύσετε το ακριβότερο γεύμα στον κόσμο και ποια είναι η μεγαλύτερη απευθείας πτήση που έγινε ποτέ, όλα αυτά τα στοιχεία για το ταξίδι και τον τουρισμό περιλαμβάνονται στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.
Η μεγαλύτερη κατασκευή από πάγο: Ice Hotel στη Σουηδία
Κάθε χρόνο το Ice Hotel στο Jukkasjarvi της Σουηδίας ξαναχτίζεται με κομμάτια πάγου από τον παρακείμενο ποταμό Torne. Καλύπτει έκταση 5.500 τετραγωνικών μέτρων και είναι- προφανώς- ανοιχτό μόνο για μια σεζόν, από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο, οπότε και λιώνει.
Φέτος το ξενοδοχείο γιόρτασε τα 25α γενέθλιά του- με το παγωμένο μπαρ, την παγωμένη εκκλησία και τα παγωμένα θεματικά υπνοδωμάτιά του.
Ο ψηλότερος καταρράκτης: Salto Angel, Βενεζουέλα
Μπορεί ο μεγαλύτερος καταρράκτης στον κόσμο, υπολογίζοντας το κάθετο κομμάτι του, να είναι στη Βικτόρια, στα σύνορα της Ζιμπάμπουε και της Ζάμπια, ο ψηλότερος ωστόσο εντοπίζεται στη Βενεζουέλα.
Ο καταρράκτης Salto Angel έχει εντυπωσιακή ανεμπόδιστη πτώση 807 μέτρων και σε συνδυασμό με τα επικλινή τμήματά του, το νερό πέφτει από ύψος συνολικά 979 μέτρων.
Ο καταρράκτης πήρε το όνομά του από τον Αμερικανό πιλότο Jimmie Angel που τον πρωτοκατέγραψε στο ημερολόγιό του στις 16 Νοεμβρίου του 1933.
Η μεγαλύτερη «μπλε τρύπα», Turtle Cove, Μπαχάμες
«Μπλε τρύπες» ονομάζονται οι σπηλιές που ήταν κάποτε ξηρές αλλά καθώς βρίσκονται στο επίπεδο της επιφάνειας της θάλασσας ή και χαμηλότερα, με το πέρασμα των χρόνων γέμισαν νερό. Η μεγαλύτερη υποβρύχια σπηλιά στον κόσμο εντοπίζεται στις Μπαχάμες. Έχει άνοιγμα 76 μέτρων και βάθος 202 και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της περιοχής.
Η μεγαλύτερη λαμπυρίζουσα θάλασσα: Ινδικός Ωκεανός κοντά στη Σομαλία
Η βιοφωταύγεια είναι η παραγωγή και εκπομπή φωτός από έναν ζώντα οργανισμό και εξηγεί το εντυπωσιακό φαινόμενο των «ωκεανών που λάμπουν».Ήταν το 1995 όταν το αμερικανικό εργαστήριο ναυτικής έρευνας εντόπισε τη θάλασσα που λαμπυρίζει στον Ινδικό ωκεανό- λίγο έξω από τη Σομαλία- μέσω δορυφόρου. Η λωρίδα θάλασσας που έλαμπε έφτανε τα 250 χιλιόμετρα και όφειλε το απόκοσμο λαμπύρισμά της στο φυτοπλανγκτόν. Παρόμοια φαινόμενα έχουν καταγραφεί στις Μαλδίβες και τη Φλόριντα.
Το ψηλότερο ξενοδοχείο: J W Marriott Marquis Dubai
Γνωστό παλαιότερα ως Emirates Park Towers Hotel and Spa, αυτό το ξενοδοχείο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κατέχει τον τίτλο του υψηλότερου στον κόσμο.
Με ύψος 355 μέτρων αποτελείται διαθέτει δύο πύργους των 77 ορόφων με τον πρώτο να ανοίγει για το κοινό στις 11 Νοεμβρίου του 2012. Προφανώς το 5άστερο ξενοδοχείο προσφέρει μοναδική θέα στην πόλη.
Το πιο ακριβό δωμάτιο ξενοδοχείου: The Royal Penthouse Suite στο Hotel President Wilson της Γενεύης
Οι rich and famous αυτού του κόσμου δεν μπορούν να αρκεστούν σε ένα απλό δωμάτιο ξενοδοχείου- χρειάζονται μια ολόκληρη πτέρυγα του ξενοδοχείου και πληρώνουν αδρά για να έχουν ό,τι θελήσουν.
Αυτό ακριβώς προσφέρει η σουίτα αυτή που κοστίζει μόλις 83.000 τη βραδιά. Με το ποσό αυτό αγοράζετε ένα εισιτήριο για τα 12 υπνοδωμάτια και 12 μαρμάρινα μπάνια αλλά και την ευκαιρία να απολαύσετε τη θέα στις ελβετικές Άλπεις και τη λίμνη της Γενεύης.
Το πιο ακριβό γεύμα: Petrus, Λονδίνο
Στις 5 Ιουλίου του 2001 έξι θαμώνες στο εστιατόριο Petrus του Gordon Ramsey στο Λονδίνο ξόδεψαν 61.941 δολάρια για ένα γεύμα. Περιλάμβανε πέντε μπουκάλια κρασιού και είναι χαρακτηριστικό πως από το συνολικό ποσό του λογαριασμού μόνο 150 δολάρια αφορούσαν νερό, χυμούς, τσιγάρα και σαμπάνια και περίπου 450 αφορούσαν φαγητό.
Από τα αστρονομικά ακριβά κρασιά που παρήγγειλαν το ακριβότερο ήταν ένα Chateau Petrus του 1947 αξίας 17.312 δολαρίων.
Το μεγαλύτερο εν λειτουργία επιβατικό αεροσκάφος: 747-8 Intercontinental
Με μήκος που ξεπερνά τα 76 μέτρα, το συγκεκριμένο μοντέλο είναι το μεγαλύτερο αεροσκάφος που χρησιμοποιείται σε επιβατικές πτήσεις και βρίσκεται σήμερα εν λειτουργία.
Το μέγιστο βάρος του κατά την απογείωση ξεπερνά τα 447.000 κιλά και χωρά 467 επιβάτες.
Χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά από τη Lufthansa τον Μάρτιο του 2011 και σήμερα χρησιμοποιείται τακτικά και από αερομεταφορείς όπως η Air China και η Atlas Air.
Από την άποψη του βάρους, το μεγαλύτερο αεροσκάφος είναι το Airbus 380.
Lη μεγαλύτερη εμπορική πτήση: Από το Χονγκ Κονγκ στο Λονδίνο
Έναν Βoeing 777-200LR Worldliner διένυσε χωρίς στάση και χωρίς ανεφοδιασμό σε καύσιμα 11.664 ναυτικά μίλια (21.601 χλμ) από το Χονγκ Κονγκ έως το Λονδίνο, στις 9 και 10 Νοεμβρίου 2005.
Το ταξίδι είχε διάρκεια 22 ώρες και 42 λεπτά και ήταν το μεγαλύτερο που έγινε ποτέ από εμπορικό αεροσκάφος.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.