Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Η «γητεύτρια των αλόγων» έσωσε το μοναχικό πουλάρι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η αγάπη, η φροντίδα και η κατανόηση κάνουν θαύματα - Δείτε φωτογραφίες.

Ο θάνατος για το πουλάρι της φωτογραφίας ήταν κάποτε μόλις λίγες ημέρες μακριά. Λιμοκτονούσε και ήταν άρρωστο με πνευμονία και σε ηλικία μόλις τεσσάρων μηνών ζούσε απομονωμένο σε μια απότομη δασώδη κοιλάδα. Ήταν τόσο αδύναμο που μετά βίας στεκόταν στα πόδια του.

Ωστόσο αυτή η αδυναμία του είναι που τελικά του έσωσε τη ζωή. Είναι πόνι Exmoor, είδος γνωστό για τη δυσκολία να πιαστεί. Ωστόσο το ορφανό και θλιμμένο πόνι δεν είχε τη δύναμη να ξεφύγει όταν η «γητεύτρια των πόνι» Dawn Westcott βρέθηκε στο δρόμο του, ειδοποιημένη από έναν περαστικό.

Ευτυχώς.

Η Westcott είναι ειδικός και ασχολείται συγκεκριμένα με αυτή τη φυλή των αλόγων χτίζοντας ένα δεσμό εμπιστοσύνης.

Η γυναίκα το οδήγησε στο φορτηγό της και χρειάστηκε στην πορεία να γονατίσει οκτώ φορές δίπλα του για να το καθησυχάσει καθώς το άτυχο πόνι κατέρρεε ξανά και ξανά από την αδυναμία. Ο κτηνίατρος την ενημέρωση πως είναι πιθανό να είναι ήδη πολύ αργά.

Εκείνη ωστόσο επένδυσε στη σχέση της με το άλογο. Βήμα βήμα, μέρα τη μέρα, το δέσιμο μεταξύ τους μεγάλωνε. Και το πόνι τα κατάφερε.

Λάμποντας από υγεία και ευτυχία σήμερα, ο «Monsieur Chapeau» όπως ονομάστηκε, ζει μαζί με τα άλλα 24 Exmoor πόνι στη φάρμα της.

Η Westcott έχει χαρακτηριστεί «γητεύτρια των πόνι» επειδή χρησιμοποιεί τεχνικές προσέγγισης με υπομονή και ευγένεια- αυτές εφάρμοσε βοηθώντας και το συγκεκριμένο πόνι να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή.

Είναι συχνά και δύσκολη μετάβαση για τα έξυπνα και ανεξάρτητα πόνι που έτρεχαν ελεύθερα για γενιές και γενιές αλλά πλέον αγωνίζονται να επιβιώσουν με την ολοένα λιγότερη τροφή στα λιβάδια της βρετανικής υπαίθρου.

Η 50χρονη Westcott έχει βοηθήσει κι άλλα πόνι αλλά έχει αναπτύξει ξεχωριστή σχέση με τον Monsieur Chapeau. «Εκείνη την πρώτη μέρα έτριψε τη μουσούδα του στη μύτη μου, έτσι χαιρετούν τα πόνι το ένα το άλλο, αναπνέοντας μαλακά με τις μύτες ενωμένες. Με τον τρόπο αυτό αντιλαμβάνονται εάν είναι φιλικές οι προθέσεις του άλλου. Εκείνος ήθελε να συνδεθεί μαζί μου», εξηγεί η 50χρονη.

«Προσπαθώ να ακούω τα πόνι και να έχω αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους, όχι μόνο να τα δαμάζω με το να τους λέω τι να κάνουν. Έχει να κάνει με την αμοιβαία κατανόηση, την συμπίεση του ανθρώπινου».

Η Westcott αφηγήθηκε όλη την εμπειρία της και τη μοναδική σχέση της με τον Monsieur Chapeau, τον οποίο διέσωσε τον Ιανουάριο του 2014, στο βιβλίο της «Wild Pony Whispering: The Real Life Story of How An Orphaned Exmoor Pony Foal Helped Us To Tame And Understand The Wild Ponies of Exmoor».

Τα πόνι Exmoor έχουν πλέον χαρακτηριστεί απειλούμενα από το Rare Breeds Survival Trust. Υπάρχουν 500 που ζουν ελεύθερα και άλλα 3500 ζουν σε φάρμες στη Βρετανία, την Ευρώπη, τον Καναδά και την Αμερική.


























Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.