Serial killers με ιατρικές ρόμπες.
Όταν επισκεπτόμαστε ένα νοσοκομείο ως ασθενείς το μόνο που ελπίζουμε είναι να μας φροντίσουν. Να σταματήσει το αίσθημα του πόνου και να επανέλθουμε ακέραιοι στην καθημερινότητά μας. Οι γιατροί και οι νοσοκόμες φαντάζουν στα μάτια μας... Θεοί. Εναποθέτουμε τη ζωή μας στα χέρια τους με την ελπίδα ότι θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν.
Υπάρχουν, όμως, και αυτές οι περιπτώσεις που ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να κατανοήσει. Οι παρακάτω περιπτώσεις νοσοκόμων συγκλόνισαν τον κόσμο. Έχοντας στα χέρια τους τις ζωές των ασθενών τους, όχι μόνο δεν πάσχισαν για το καλύτερο, αλλά τις αφαίρεσαν κιόλας. Και συχνά κατ’ εξακολούθηση. Οι serial killers που ακολουθούν πλήρωσαν για τις πράξεις τους. Μπήκαν στη φυλακή για μια ζωή. Όμως τα εγκλήματά τους θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη.
Daniela Poggiali
H διαβολική 42χρονη νοσοκόμα από την Ιταλία φέρεται να έχει στο «βιογραφικό» σχεδόν 93 δολοφονίες ασθενών της και φέρει το παρατσούκλι «Ο άγγελος του θανάτου». Οι selfies που έβγαζε δίπλα στα πτώματα, λίγα λεπτά μετά το θάνατός τους, σοκάρουν. Το εργαλείο για την εξόντωση των ασθενών ήταν το χλωριούχο κάλιο, το συστατικό που χρησιμοποιούν οι Ηνωμένες Πολιτείες στις θανατηφόρες ενέσεις. Σκοτώνοντας σχεδόν τρεις ασθενείς την ημέρα η Daniela, χωρίς να έχει στο ιατρικό ιστορικό της κάποια ψυχική ασθένεια, θεωρούσε ότι είχε το ρόλο του Θεού.
Η 42χρονη, που βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, όχι μόνο υποστηρίζει σθεναρά ότι είναι αθώα, αλλά θεωρεί ότι έχει πέσει θύμα συνωμοσίας από συναδέλφους και μάλιστα είχε καταθέσει μήνυση κατά του νοσοκομείου Umberto I για την άδικη, όπως θεωρεί, απόλυσή της.
Αφού σκότωνε τα θύματά της τους έκλεβε κιόλας, τόσο χρήματα, όσο και προσωπικά αντικείμενα. Την ημέρα που η αστυνομία τη συνέλαβε, εκείνη φάνηκε ατάραχη. «Δεν αντέδρασε σαν φυσιολογικό άτομο. Δεν κούνησε βλέφαρο όταν ο σύντροφός της ξέσπασε σε λυγμούς φωνάζοντας “δεν το πιστεύω”» υποστηρίζει ένας αστυνομικός. Η 42χρονη περνάει τις μέρες της στη φυλακή και συχνά γίνεται αποδέκτης ερωτικών γραμμάτων θαυμαστών της, ενώ έχει δεχτεί ακόμα και πρόταση γάμου!
Οι άγγελοι του θανάτου του νοσοκομείου Lainz
H Maria Gruber, η Irene Leidolf, η Stephanija Mayker and η Waltraud Wagner, ήταν μια ομάδα νοσοκόμων που δούλευαν στο νοσοκομείο Lainz της Βιέννης και από το 1983-1989 δολοφόνησαν περίπου 200 ασθενείς, συνήθως ηλικιωμένους και χρόνια πάσχοντες.
Η Wagner ήταν η αυτή που το 1983 έκανε την αρχή, δολοφόνησε το πρώτο θύμα της και έκτοτε διαπίστωσε πόσο της άρεσε να παίζει το Θεό και να σκοτώνει. Αποφάσισε λοιπόν να ψάξει για συνεργούς και τότε στρατολόγησε τις άλλες τρεις νοσοκόμες.
Οι τέσσερις σατανικές νοσοκόμες είχαν δύο μεθόδους δολοφονίας: είτε χορηγούσαν στους ασθενείς μεγάλες ποσότητες μορφίνης, είτε η μία κράταγε το κεφάλι του ασθενούς, του έκλεινε τη μύτη και η άλλη τον έπνιγε, ρίχνοντας κατευθείαν νερό στους πνεύμονες. Οι πράξεις τους έγιναν γνωστές όταν ένας γιατρός τις άκουσε σε μια ταβέρνα να συζητούν και να κοκορεύονται για τους φόνους που είχαν διαπράξει. Τελικά ομολόγησαν 49 φόνους, φυλακίστηκαν και το 2008 απελευθερώθηκαν.
Charles Cullen
O 55χρονος πρώην αμερικανός νοσοκόμος έχει καταδικαστεί σε 127 χρόνια φυλάκισης για τους δεκάδες φόνους ασθενών σε Νιου Τζέρσεϊ και Πενσυλβάνια. Ο ίδιος έχει ομολογήσει ότι έχει σκοτώσει 40 ασθενείς μέσα στα 16 χρόνια καριέρας του, αλλά σε διάφορες συνομιλίες με την αστυνομία, τους ψυχιάτρους, ακόμα και δημοσιογράφους φαίνεται πως τα θύματα ήταν πολλά περισσότερα. Ο Charles δεν φαίνεται να θυμάται τα ονόματα των ανθρώπων που σκότωσε, ενώ μπορεί να ανακαλέσει τις λεπτομέρειες των φόνων, στους οποίους δηλητηρίαζε τους ασθενείς με θανατηφόρες ουσίες.
Σοκαριστική ήταν η συνέντευξη που είχε δώσει το 2013 στην εκπομπή «60 minutes» του CBS. Σε αυτήν ο πρώην νοσοκόμος είπε ότι τη στιγμή των φόνων ένιωθε ενθουσιασμένος. «Νόμιζα ότι με αυτό που έκανα απάλλασσα τους ασθενείς από τον πόνο τους. Υπό μία άποψη ένιωθα ότι τους βοηθούσα. Ένιωθα ενθουσιασμένος» είχε πει.
Με αφοπλιστική ειλικρίνεια στην ερώτηση αν μετάνιωσε για τις πράξεις του είχε πει: «Ναι. Αλλά δεν ξέρω αν θα σταματούσα ποτέ». Είχε προσπαθήσει πολλές φορές να τερματίσει και τη δική του ζωή γιατί, όπως υποστήριζε, «ποτέ δεν μου άρεσε αυτό που ήμουν, ένιωθα ότι δεν άξιζα τίποτα». Ο σκηνοθέτης Darren Aronofsky σκοπεύει να σκηνοθετήσει το βιβλίο «The Good Nurse: A True Story Of Medicine, Madness And Murder» του Charles Graeber που εστιάζει στη ζωή του Charles Cullen.
Stephan Letter
Πιστεύοντας ότι έβγαζε τους ηλικιωμένους από τη μίζερη και γεμάτη πόνο ζωή τους, ο γερμανός νοσοκόμος Stephen Letter, με ένα θανατηφόρο κοκτέιλ φαρμάκων, δολοφόνησε τουλάχιστον 29 άτομα, συνήθως άνω των 70 ετών, όσο δούλευε σε νοσοκομείο της πόλης Sonthofen. Από τον Ιανουάριο του 2003 έως και τον Ιούλιο του 2004, 80 άνθρωποι πέθαναν κατά τις βάρδιες του Letter, τον οποίο άρχισαν να υποψιάζονται όταν εκτός από τους θανάτους μεγάλες ποσότητες φαρμάκων έκαναν φτερά από το νοσοκομείο – και κάποιες βρέθηκαν στο σπίτι του. Ο 37χρονος νοσοκόμος καταδικάστηκε σε ισόβια και οι πράξεις τους χαρακτηρίστηκαν ως το χειρότερο κύμα δολοφονιών στη Γερμανία μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Efren Saldivar
O 46χρονος νοσοκόμος που δούλευε στο Νιού Τζέρσεϊ σκότωνε τα θύματά του κάνοντάς τους ένεση με φάρμακο που τους παρέλυε και οδηγούσε στη διακοπή της λειτουργίας των πνευμόνων τους ή σε ανακοπή καρδιάς. Στις 13 Μαρτίου 1998 παραδέχτηκε ότι στη λίστα με τα θύματά του συγκαταλέγονται 50 άτομα, παραδοχή που μετά από λίγο ανακάλεσε γιατί, όπως είχε πει, είχε κατάθλιψη και ήθελε να πεθάνει. Κατάφερε να συνεχίζει τους φόνους και να μην γίνεται αντιληπτός εξαιτίας της φύσης των ασθενών που επέλεγε να σκοτώνει.
Σκότωνε μόνο ηλικιωμένους ασθενείς που ήταν ήδη κοντά στο θάνατο και έτσι κανείς δεν μπορούσε να εξακριβώσει αν κατά τη διάρκεια της εργασίας του σε κάποιο νοσοκομείο υπήρξε αυξημένη θνησιμότητα στους ασθενείς που κούραρε. Τελικά καταδικάστηκε σε έξι φορές ισόβια για έξι δολοφονίες μεταξύ 1996 και 1997, ενώ εργαζόταν στο Adventist Medical Center της πόλης Γκέντεϊλ.
Robert Diaz
«Ο δολοφόνος με τη λιδοκαΐνη» όπως έχει μείνει γνωστός στην ιστορία ο Robert Diaz, ήταν ύποπτος για 38 δολοφονίες, αλλά καταδικάστηκε σε ισόβια για 12 φόνους. Το 1981 εργαζόταν ως νοσοκόμος σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία του Λος Άντζελες και διέπραξε φόνους και στα τρία, χορηγώντας στους ηλικιωμένους ασθενείς που επέλεγε μεγάλες δόσεις λιδοκαΐνης.
Η έρευνα για το νοσοκόμο ξεκίνησε μετά από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα μιας γυναίκας που έλεγε ότι 19 ασθενείς πέθαναν στις βάρδιές του. Όλοι είχαν τα ίδια συμπτώματα: ζαλάδες και κρίσεις που κατέληγαν σε ασφυξία και θάνατο. Η έρευνα στο σπίτι του έβγαλε λαβράκι αφού βρέθηκαν ποσότητες λιδοκαΐνης και μορφίνης, καθώς και αρκετές σύριγγες. Το 2010 πέθανε μέσα στη φυλακή από φυσικά αίτια σε ηλικία 72 ετών.
Genene Anne Jones
Σε 99 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε η νοσοκόμα Genene Annes Jones για τη δολοφονία της μόλις 15 μηνών Chelsea McClellan το 1984, χορηγώντας της θανατηφόρα δόση μυοχαλαρωτικού, ενώ θεωρείται ύποπτη και για άλλους περίπου 48 φόνους κατά τη διάρκεια της εργασιακής της καριέρας. Η 63χρονη γυναίκα αναμένεται να αποφυλακιστεί στις 24 Φεβρουαρίου 2018, χωρίς να έχει εκτίσει ούτε το ένα τρίτο της ποινής της!
Παρά το γεγονός ότι όσο εργαζόταν στο νοσοκομείο Bexar County (1978-1982) τα μωρά που είχε υπό την επίβλεψή της πέθαναν το ένα μετά το άλλο, η διοίκηση έκανε τα στραβά μάτια και το μόνο που έκανε ήταν να την απολύσει. Η μετέπειτα πρόσληψή της στην παιδιατρική κλινική στο Κέρβιλ του Τέξας ήταν αυτή που έφερε στο φως τις πράξεις της. «Χρειάζεται να βρω την οικογένειά και ενός άλλου θύματος της Genene Jones. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα παραμείνει αυτή η γυναίκα στη φυλακή. Ποιος ξέρει τι είναι ικανή να κάνει όταν αποφυλακιστεί» είχε πει στο ABC News η μητέρα της Chelsea, που δολοφονήθηκε από τη νοσοκόμα, Petti McClellan.
Beverly Allitt
Η 47χρονη σήμερα Beverly Allitt είναι μία από τις πιο διαβόητες serial killers της Βρετανίας, η οποία καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκισης για τη δολοφονία τεσσάρων παιδιών και τον τραυματισμό άλλων εννιά, που κατάφεραν να γλιτώσουν από τα χέρια της, όσο εργαζόταν σαν νοσοκόμα στο νοσοκομείο Grantham and Kesteven στο Λικονσάιαρ.
Η Allitt, την περίοδο που διέπραξε τους φόνους μεταξύ 1991-1993, είχε διαγνωστεί με το «Σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου». Το σύνδρομο οφείλεται σε μια διανοητική διαταραχή όπου τα σωματικά ή ψυχολογικά συμπτώματα προκαλούνται σε άτομα, συνήθως παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες από άλλα άτομα που τα έχουν κάτω από τη φροντίδα τους.
Η πιο συνηθισμένη κακοποίηση που υποβάλλονται τα άτομα αυτά είναι η δηλητηρίαση, τα τραύματα και η ασφυξία. Και τη δηλητηρίαση με μεγάλες ποσότητες ινσουλίνης είχε επιλέξει η νοσοκόμα ως τρόπο εξόντωσης των παιδιών που σκότωσε. Τα τέσσερα θύματά της ήταν μόλις εφτά εβδομάδων, 2 μηνών, 15 μηνών και 11 ετών.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.