Θα υπάρξουν μετατροπές για την κατάθεση εγγυητικής επιστολής για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ.
Αλλαγές σχετικά με την κατάθεση εγγυητικής επιστολής για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης. Έχουν ξεκινήσει ήδη συζητήσεις τόσο με τις τράπεζες όσο και με τον ΕΦΕΠΑΕ, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της ΝΕΡΙΤ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανέφερε μάλιστα και ένα παράδειγμα, θα μπορούσε παραδείγματος χάρη η τράπεζα να έχει ένα λογαριασμό, τον οποίον όμως δε θα χρησιμοποιεί ο επενδυτής, που από αυτόν τον λογαριασμό θα πληρώνει απευθείας τους προμηθευτές. Επίσης, υπενθύμισε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την απλοποίηση του φακέλου, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια, για να μην υπάρχει μεγάλη γραφειοκρατία και να μη χάνουν χρόνο οι επιχειρηματίες.
Ειδικότερα για τα προγράμματα, με εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση, που θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών, ο υφυπουργός ανέφερε σε ότι αφορά στο πρόγραμμα για τις υφιστάμενες μικρομεσαίες ότι είναι πιθανό να προχωρήσει η δημοσίευση κι αυτή την εβδομάδα. «Εκκρεμούσαν κάποια τεχνικά ζητήματα τα οποία θέλαμε να λυθούν οριστικά για να μην δημιουργηθούν θέματα με τις ενστάσεις και νομίζω ότι θα ολοκληρωθεί προς δημοσίευση» είπε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.
Για καινούριες επιχειρήσεις, δίνεται η δυνατότητα σε νέους ανθρώπους οι οποίοι έχουν κάρτα ανεργίας να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση και καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδα. «Δηλαδή τους λέμε, θα σου πληρώνουμε το ενοίκιο, ΔΕΗ, σύμβουλο, λογιστήριο, ό,τι λειτουργικά έξοδα μπορείς να φανταστείς, εμείς σου τα καλύπτουμε για μία περίοδο, ακόμα και έναν υπάλληλο με το ΙΚΑ του. Όλα αυτά. 'Αρα καλύπτουμε για ένα ενάμισι χρόνο, μπορεί και παραπάνω, μέχρι 40.000 ευρώ. Αυτό τι σημαίνει; Ότι δίνεις τη δυνατότητα σε κάποιον να αρχίσει την επιχείρησή του και να ξέρει ότι για ενάμισι-δύο χρόνια θα μπορεί να νιώθει απελευθερωμένος, δε θα χρειάζεται να πληρώνει σχεδόν τίποτα, για να μπορέσει να προχωρήσει» όπως σχολίασε ο ίδιος.
Και ετοιμάζονται κι άλλες δράσεις, όπως είπε, που είναι είτε από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, είτε επιχειρήσεις που αφορούν διδάκτορες και μεταπτυχιακούς σχετικές με την έρευνα. Είναι μια σειρά δράσεων, που αγγίζουν τα 75 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον, οι οποίες θα προχωρήσουν.
Σχετικά με στοχευμένες παρεμβάσεις στο ανθρώπινο δυναμικό των επιχειρήσεων για τις εξαγωγικές εταιρείες, προχωράει η συνεργασία με το ΣΕΤΕ που αφορά τα τουριστικά επαγγέλματα, με τον ΣΕΒ, με τη ΓΣΕΕ, με τη ΓΣΕΒΕΕ και με άλλους φορείς, τους κοινωνικούς εταίρους κατά κύριο λόγο, ώστε τα στελέχη να καταρτιστούν περαιτέρω, εντός και εκτός Ελλάδας.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.