Ένα πρωτότυπο βιβλίο όπου απαθανατίζεται ο προσωπικός χώρος παιδιών από όλο τον κόσμο, αποκαλύπτει όχι τα ιδιαίτερα γούστα των παιδιών ανάλογα με τη χώρα στην οποία γεννήθηκαν αλλά τα κοινωνικοοικονομικά δεδομένα στα οποία μεγαλώνουν.
Εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο ζουν εντελώς διαφορετική παιδική ηλικία από αυτό που φανταζόμαστε στην Ευρώπη.
Η φτώχεια, η θρησκεία αλλά και η πολιτισμική παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα καθορίζουν την καθημερινότητα αυτών των παιδιών.
Ο φωτογράφος James Mollison ξεκίνησε ένα φωτορεπορτάζ για τα δικαιώματα των παιδιών αλλά καθώς εξελισσόταν το ρεπορτάζ αντιλήφθηκε πόσα του αποκάλυπταν τα παιδικά δωμάτια… όπου υπήρχαν. Στο βιβλίο Where Children Sleep που εξέδωσε, παρακολουθούμε τις ιστορίες, τα πορτραίτα και τα δωμάτια των παιδιών του κόσμου.
Πάρτε μια μικρή γεύση από τις συγκλονιστικές εικόνες
Bilal, 6, Wadi Abu Hindi, The West Bank


Indira, 7, Kathmandu, Nepal


Ahkohxet, 8, Amazonia, Brazil


Dong, 9, Yunnan, China


Anonymous, 9, Ivory Coast


Alex, 9, Rio de Janeiro, Brazil


Bikram, 9, Melamchi, Nepal


Tzvika, 9, Beitar Illit, The West Bank


Douha, 10, Hebron, The West Bank


Joey, 11, Kentucky, USA


Lamine, 12, Bounkiling village, Senegal


Rhiannon, 14, Darvel, Scotland


Risa, 15, Kyoto, Japan


Netu, 11, Kathmandu, Nepal


Πηγή: http://www.enikos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.