Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Πρόγραμμα σεμιναρίων μαγειρικής για επαγγελματίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα σεμινάρια αφορούν σε επαγγελματίες του χώρου, ζαχαροπλάστες και μάγειρες.

Πρόγραμμα σεμιναρίων μαγειρικής για επαγγελματίες του χώρου, ζαχαροπλάστες και μάγειρες διοργανώνει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, το οποίο ξεκινά την Τρίτη 19 Νοεμβρίου. Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα:

ΤΡΙΤΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 15:00-20:00

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ CARVING

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:

ΣΙΟΥΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ



Επί χρόνια νικητής σε διαγωνισμούς carving στα Forum γαστρονομίας.

ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΑΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ:



Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, Chef σε gourmet εστιατόριο ξενοδοχείου, με διακρίσεις σε διαγωνισμούς.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ/ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Το σεμινάριο είναι hands on και θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα για δύο γκρουπ: για αρχάριους (επίπεδο Α) και για προχωρημένους (επίπεδο Β). Και στα δύο γκρουπ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα εργαλεία για carving:

για το επίπεδο Α: κασετίνα με διάφορες μύτες, παπαγαλάκι, ίσιο μαχαίρι, πίλερ, ασέ
για το επίπεδο Β: κασετίνα με διάφορες μύτες, παπαγαλάκι, ασέ, thai μαχαίρι (όποιος έχει), μαχαίρια με λεπτή λάμα
Για το επίπεδο Α, θα παρουσιαστούν λουλούδια από λαχανικά, σχέδια σε πιπεριές, φυλαράκια, απλά σχέδια σε καρπούζι, πεπόνι.

Για το επίπεδο Β, θα παρουσιαστούν τα εξής σχέδια: ντάλια, νούφαρο, τριαντάφυλλο, free style

Τιμή σεμιναρίου CARVING:
• Για μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος – 15 ευρώ
• Για μη μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος – 25 ευρώ

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 16:00-19:30

ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕΝΟΥ

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:

ΚΑΒΑΤΖΙΚΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ



Επίλεκτο μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, ex. Chef σε εταιρίες επισιτισμού, με πολλές διακρίσεις σε διαγωνισμούς μαγειρικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΠΑΡΘΕΝΗΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ



Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ιδρύσει το Ucook.gr, ένα πολυχώρο γαστρονομίας όπου ασχολείται παραδίδοντας σεμινάρια φαγητού και οίνου, δημιουργώντας γαστρονομικά ταξίδια, μαγειρικά video και πολλά άλλα. Παρουσιάζει καθημερινή εκπομπής μαγειρικής στο ΣΚΑΙ με όνομα Μαγειρεύω Οικονομικά.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Το σεμινάριο αυτό είναι θεωρητικό και θα παρουσιαστούν τύποι υπολογισμού, τρόποι εξοικονόμησης, critical points και παρουσίαση φόρμουλας συνταγολόγησης/κοστολόγησης.

Τιμή σεμιναρίου ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕΝΟΥ:

• Για μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος – 10 ευρώ
• Για μη μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος – 20 ευρώ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 15:30-20:00

Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΠ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:

ΤΟΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ



Επίτιμος πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, ex. Chef σε ξενοδοχεία και catering.

ΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ



Ειδικός γραμματέας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, επί σειρά ετών chef του Υπουργείου Παιδείας και καθηγητής σε σχολές τουριστικών επαγγελμάτων.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ



Ex. Chef, τακτικό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, συγγραφέας του βιβλίου Ξερολιθιές της Γεύσης.

ΤΑΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ



Τακτικό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, είναι στο επάγγελμα από το 1988 και έχει εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια, κατασκηνώσεις και τηλεοπτικές παρουσιάσεις. Σήμερα είναι ex. chef στο εστιατόριο της Νομικής σχολής στο Κολωνάκι.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Στο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική παρουσίαση σε power point των ΠΟΠ Ελληνικών προϊόντων και στη συνέχεια οι εισηγητές θα μαγειρέψουν με αυτά.

Τιμή σεμιναρίου «Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΠ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ» :

• Για μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος – 15 ευρώ
• Για μη μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος – 25 ευρώ

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 17:00-21:00

ΒΑΣΕΙΣ ΙΑΠΩΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

ΜΑΝΔΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ



Εχ. Chef σε πολυεθνική εταιρία τροφίμων και μέλος της Ολυμπιακής ομάδας μαγειρικής και τακτικό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος

JOSEFINA DESEPEDA

Επίλεκτο μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, chef της εταιρίας Cardinal και με μεγάλη εμπειρία σε ομαδικά και ατομικά σεμινάρια sushi .

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Maki, Inside Out Rolls, Sasimi, Stir Fries, κοπή ψαριών, διακόσμηση πλατώ από σούσι
Τιμή σεμιναρίου ΒΑΣΕΙΣ ΙΑΠΩΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ:
• Για μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος – 15 ευρώ
• Για μη μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος – 25 ευρώ

ΤΡΙΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 15:30-20:00

ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΤΕΡΙΝΕΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

ΚΑΡΟΥΜΠΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ



Αντιπρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, ex. Chef σε εταιρείες επισιτισμού, επι χρόνια καθηγητής σε σχολές τουριστικών επαγγελμάτων

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΝΤΩ



Επίλεκτο μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, επί χρόνια ιδιοκτήτης και ex. Chef Εστιατορίων

ΚΑΒΑΤΖΙΚΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ



Επίλεκτο μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, ex. Chef σε εταιρίες επισιτισμού, με πολλές διακρίσεις σε διαγωνισμούς μαγειρικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΕΤΡΟΣ



Επίλεκτο μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, ιδιοκτήτης και ex. Chef εστιατορίων

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
Ιστορία του πατέ & της τερίνας, μέθοδοι παρασκευής, συνδυασμοί μπαχαρικών, παρουσιάσεις σε δύο τύπους τερίνας ζεστή και κρύα, παρουσιάσεις σε πατέ.

Τιμή σεμιναρίου ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΤΕΡΙΝΕΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ:
• Για μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος – 15 ευρώ
• Για μη μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος – 25 ευρώ

Τα σεμινάρια αφορούν σε επαγγελματίες του χώρου, ζαχαροπλάστες και μάγειρες.

Θα διατηρηθεί σειρά προτεραιότητας . Η θέση θεωρείται κρατημένη εφόσον έχει προπληρωθεί.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία της Λέσχης στο 2108251401 καθημερινά 09:00-17:00.

Με την επιμέλεια του μέλους μας Παρθένη Βησσαρίωνα και του Ucook.

Μπορείτε να βρείτε κασετίνα με σετ σκαλίσματος carving 12 διπλών τεμαχίων στην ειδική τιμή των 30 ευρώ από την εταιρία Ucook.gr. Για περισσότερες πληροφορίες http://www.ucook.gr/ucook-eshop/el/triangle-solingen/155--2-25-.html.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.