Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Πάγωσε μέχρι θανάτου σε κέντρο κρυοθεραπείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υπό αμφισβήτηση η πρακτική μετά το ατύχημα που στοίχισε τη ζωή σε νεαρή.

Η όλο και δημοφιλέστερη πρακτική της ολόσωμης κρυοθεραπείας, κατά την οποία το σώμα εκτίθεται σε υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες, τίθεται υπό αμφισβήτηση στις ΗΠΑ έπειτα από το πρόσφατο περιστατικό με νεαρή υπάλληλο σε κέντρο κρυοθεραπείας του Λας Βέγκας, η οποία «πάγωσε μέχρι θανάτου».

Η 24χρονη Τσέλσι Έικ-Σαλβαθιόν βρέθηκε νεκρή πριν από λίγες ημέρες στο κέντρο ομορφιάς Rejuvenice, το οποίο προσφέρει ολόσωμη κρυοθεραπεία με στόχο τη μείωση του πόνου και την αναζωογόνηση του δέρματος και των μυικών ιστών.

Ο θάνατός της φέρεται ότι οφείλεται σε ατύχημα, καθώς η νεαρή γυναίκα εκτιμάται ότι μπήκε σε έναν από τους θαλάμους κρυοθεραπείας του κέντρου, αφού τελείωσε τη δουλειά της και το κέντρο έκλεισε, προκειμένου να ανακουφιστεί από πόνους από τους οποίους υπέφερε. Την επόμενη μέρα βρέθηκε νεκρή από συνάδελφό της.

Ο θείος της Άλμπερτ Έικ δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι η ανιψιά του βρέθηκε «παγωμένη σαν πέτρα» μέσα στον ειδικό χώρο που είχε το μέγεθος ενός τηλεφωνικού θαλάμου.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο θάνατός της δεν θεωρείται ύποπτος και έκλεισε την υπόθεση, αλλά χθες Τετάρτη οι αρχές της Νεβάδα αποφάσισαν τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τους κανόνες ασφαλείας και με άλλα ζητήματα που συνδέονται με την κρυοθεραπεία, η οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις διασημότητες και στους επαγγελματίες αθλητές, αλλά δεν ελέγχεται από κανένα εποπτικό σώμα.

«Με βάση τις πληροφορίες... έχουν προκύψει ερωτήματα που αφορούν τη δημόσια ασφάλεια και την ασφάλεια στον εργασιακό χώρο σε αυτή την σχετικά νέα βιομηχανία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Στιβ Τζορτζ, διαχειριστής της Διεύθυνσης Βιομηχανικών Σχέσεων της Νεβάδα, υπεύθυνης για τις συνθήκες ασφαλείας στον εργασιακό χώρο.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η έρευνα θα βοηθήσει τις αρχές να ανανεώσουν τους κανονισμούς ασφαλείας και τις πρακτικές εφαρμογής της κρυοθεραπείας.

Στο μεταξύ, τα δύο κέντρα Rejuvenice του Λας Βέγκας έκλεισαν, όχι εξαιτίας του θανάτου της υπαλλήλου τους, αλλά επειδή δεν είχαν ασφαλίσει όπως έπρεπε τους εργαζόμενους σε αυτά.

Οι υπερασπιστές της ολόσωμης κρυοθεραπείας, η οποία εκθέτει το σώμα σε θερμοκρασίες που μπορεί να φθάσουν τους μείον 151 βαθμούς Κελσίου, είναι αποτελεσματική ως μυοχαλαρωτική μέθοδος, αλλά και για την καταπολέμηση του στρες, των ρευματισμών και διαφόρων δερματικών παθήσεων.

Μία συνεδρία διάρκειας τριών λεπτών μέσα στον ειδικό θάλαμο κοστίζει έως και 100 δολάρια. Οι χρήστες φορούν γάντια και παντόφλες για να μην εμφανίσουν κρυοπαγήματα και χιονίστρες.

Διάσημοι αθλητές, περιλαμβανομένου του παίκτη του μπάσκετ ΛεΜπρον Τζέιμς, καταφεύγουν όλο και συχνότερα στην κρυοθεραπεία ως εναλλακτική μέθοδο στις παγοκύστες και στα παγωμένα ντους. Κέντρα που προσφέρουν κρυοθεραπεία έχουν ανοίξει στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ.

Ωστόσο, πολλοί ειδικοί προειδοποιούν ότι η θεραπεία δεν έχει αποδειχτεί ιατρικά ασφαλής και ζητούν να διερευνηθούν περαιτέρω τα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη της.

«Παρότι μπορεί να σου προσφέρει μία έκρηξη αδρεναλίνης και μία γρήγορη τόνωση, δεν έχει αποδειχτεί ότι είναι ευεργετική ως προς την βελτίωση της υγείας, ούτε οι ισχυρισμοί της για αναζωογόνηση ή αποτοξίνωση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρόμπερτ Γκλέιτερ, γιατρός στα επείγοντα περιστατικά στο νοσοκομείο Lenox Hill της Νέας Υόρκης.

Ο ίδιος επισημαίνει επίσης ότι δεν έχει αποδειχτεί ότι η θεραπεία περιορίζει τη μυική καταπόνηση μετά τη σωματική άσκηση και τονίζει ότι οι άνθρωποι αντιδρούν διαφορετικά σε θερμοκρασίες κάτω του μηδενός και θα πρέπει να βρίσκονται υπό παρακολούθηση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.