Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Εντοπίστηκαν δύο ακόμα ύποπτοι για την έκρηξη αεροπλάνου στη Σκωτία το 1988

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στον εντοπισμό δύο ακόμα ατόμων, Λίβυων, που συμμετείχαν στην έκρηξη του αεροπλάνου στο Λόκερμπι της Σκωτίας πριν από 27 σχεδόν χρόνια όπου σκοτώθηκαν 270 άτομα προχώρησαν ερευνητές της Σκωτίας και των Ηνωμένων Πολιτειών σύμφωνα με αξιωματούχοι στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Οι αρχές και των δύο ενημέρωσαν τη Λιβύη ότι θέλουν να στείλουν ερευνητές στη χώρα, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο, για να πάρουν συνεντεύξεις από τους δύο ύποπτους, είπε το γραφείο του ανώτατου εισαγγελέα της Σκωτίας.

Ο Μαρκ Ραϊμόντι, εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, είπε ότι η γενική εισαγγελέας των ΗΠΑ Λορέτα Λιντς και ο ανώτατος εισαγγελέας της Σκωτίας Φρανκ Μαλχόλαντ συναντήθηκαν στην Ουάσινγκτον τον περασμένο μήνα για να συζητήσουν την έρευνα.

Η πτήση 103 της Pan Am ανατινάχτηκε από βόμβα πάνω από το Λόκερμπι στις 21 Δεκεμβρίου 1988, ενώ εκτελούσε την πτήση Λονδίνο-Νέα Υόρκη. Το 2001, ο Λίβυος Αμπντέλ Μπάσετ Αλ Μεγκράχι καταδικάστηκε σε ισόβια και παραμένει το μόνο άτομο που έχει καταδικαστεί για τη βομβιστική ενέργεια. Ένας άλλος Λίβυος, ο Λαμίν Φίμα, συγκατηγορούμενος στο ειδικό δικαστήριο της Ολλανδίας, είχε αθωωθεί.

Τα ονόματα των δύο νέων υπόπτων δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Το 2003, ο πρώην Λίβυος ηγέτης Μοάμαρ Καντάφι αποδέχθηκε την ευθύνη της χώρας του για την έκρηξη και έδωσε αποζημίωση στις οικογένειες των θυμάτων, αλλά δεν ομολόγησε προσωπική ευθύνη για το γεγονός.

Ο Μεγκράχι, που ισχυριζόταν ως το τέλος ότι ήταν αθώος, πέθανε στη Λιβύη το 2012. Είχε αφεθεί ελεύθερος τρία χρόνια πριν από τη Σκωτία για ανθρωπιστικούς λόγους μετά από διάγνωση καρκίνου σε τελικό στάδιο. Η οικογένειά του και μερικοί συγγενείς όσων σκοτώθηκαν στο έδαφος από την πτώση του αεροπλάνου πιστεύουν ότι ήταν αθώος. Δεν έχει βρεθεί κάτι νεότερο να ακυρώνει την καταδίκη του Μεγκράχι, είπαν ανώτατοι δικαστικοί της Σκωτίας, αλλά οι προσπάθειες να βρεθούν άλλοι συμμετέχοντες στο έγκλημα εμποδίστηκαν από τη βία που ξέσπασε στη Λιβύη μετά την πτώση του Καντάφι.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.