Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Στα 2 δισ. οι ανεξόφλητες οφειλές προς τη ΔΕΗ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ως κοινούς απατεώνες καταγγέλλει η ΓΕΝΟΠ όσους δεν εξοφλούν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, ενώ έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν. Επιφυλάσσεται μάλιστα να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία στη δημοσιότητα.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας συναντήθηκε χθες με τον Γενικό Διευθυντή Εμπορίας της ΔΕΗ, Λάζαρο Καραλάζο με βασικό αντικείμενο συζήτησης τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την επιχείρηση τα οποία - μετά και την επιβολή των capital controls - ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία που παραθέτει η ΓΕΝΟΠ:

-280 εκατομμύρια ευρώ αφορούν σε οφειλές υψηλής τάσης, εκ των οποίων τα 250 εκατομμύρια αφορούν τις ενεργοβόρες βιομηχανίες.

-220 εκατ. οφείλει το Ελληνικό Δημόσιο, εκ των οποίων τα 115 αφορούν τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα (κυρίως τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και τους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ).

Η ΓΕΝΟΠ εκφράζει δε απορία για το γεγονός ότι ενώ η ΔΕΗ αποδίδει στους Δήμους τα δημοτικά τέλη, οι ΔΕΥΑ - που στην ουσία είναι Δημοτικές Επιχειρήσεις - οφείλουν υπέρογκα ποσά στη ΔΕΗ.

- 1,5 δισ. ευρώ, οφείλουν οι καταναλωτές στη Μέση και Χαμηλή τάση. Εξ αυτών, τα 300 εκατ. αφορούν 440.000 πρώην πελάτες της ΔΕΗ και η επιχείρηση τα διεκδικεί μέσω της δικαστικής οδού, ενώ έχει ζητήσει από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να μην επιτρέπεται η αλλαγή παρόχου (και άρα ηλεκτροδότησης) στους καταναλωτές που έχουν ανεξόφλητο λογαριασμό στον προηγούμενο πάροχο. «Αναφερόμαστε σε προφίλ καταναλωτών που δεν έχουν αδυναμία εξόφλησης των λογαριασμών αλλά - σε πολύ απλά Ελληνικά - είναι κοινοί απατεώνες (η ΓΕΝΟΠ Δ.Ε.Η. είναι σε θέση να γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις και επιφυλάσσεται για την δημοσίευση τους)», αναφέρει η Ομοσπονδία και επιτίθεται ταυτόχρονα στη ΡΑΕ για το γεγονός ότι το αίτημα της ΔΕΗ δεν έχει γίνει αποδεκτό.

Στη συνάντηση συζητήθηκε τέλος η αξιοποίηση του δικτύου των καταστημάτων της ΔΕΗ προκειμένου να μην αντιμετωπίζονται μόνο ως σημεία είσπραξης, δεδομένου ότι δυνατότητα πληρωμής λογαριασμού υπάρχει σε περισσότερα από 7.000 σημεία στην Ελλάδα. Επιπλέον, το 47% των πληρωμών γίνεται μέσω των παγίων εντολών και στις τράπεζες, το 11% στα ΕΛΤΑ, 4% σε διάφορα άλλα σημεία και μόνο το 38% πραγματοποιείται στα καταστήματα της επιχείρησης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.