Δεν έχει ψηφιστεί ακόμα η άρση του διετούς αποκλεισμού.
Αγωνιούν για το αν θα έχουν δικαίωμα αίτησης αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που το σχολικό έτος 2014-15 είτε παραιτήθηκαν είτε δεν παρουσιάστηκαν στις θέσεις τους καθώς με βάση το έως τώρα ισχύον καθεστώς οι εν λόγω διαγράφονται από τους πίνακες το σχολικό έτος 2015-2016 και επανέρχονται το 2016-2017.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας το θέμα τέθηκε από την ΟΛΜΕ στη συνάντηση που είχε το ΔΣ με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας και τέθηκε υπόψη του ΔΣ ότι το αίτημα για τον μη 2ετή αποκλεισμό των αναπληρωτών θα ισχύσει αναδρομικά με αντίστοιχη ρύθμιση.
Με βάση τα παραπάνω ενδεχομένως να υπάρξει Υπουργική Απόφαση που να ενημερώνει το Υπουργείο για την πρόθεσή του και να κατατεθεί ακολούθως τροπολογία καθώς είναι ακόμα σε ισχύ ο νόμος 3966/2011.
Σημειώνουμε ότι οι περισσότερες παραιτήσεις πραγματοποιούνται παραδοσιακά στη Β/θμια με το ποσοστό να ανέρχεται στο 11% περίπου για το σχολικό έτος 2014-2015. Πιο μικρό είναι το ποσοστό της ανάκλησης πρόσληψης στην Ειδική αγωγή καθώς αυτό διαμορφώνεται στο 4,71%. Στην Α/θμια Εκπαίδευση τα ποσοστά είναι συνήθως πιο χαμηλά στις ειδικότητες δασκάλων και νηπιαγωγών αν κρίνουμε και από το περσινό σχολικό έτος όπου διαμορφώθηκαν στο 1,52% για τους δασκάλους και στο 2,5% για τους νηπιαγωγούς.
Μόνο στη Β/θμια το 2014-15 οι ανακλήσεις ξεπέρασαν τις 500 ενώ το 2013-14 ο αριθμός των αναπληρωτών που δεν ανέλαβαν υπηρεσία ή παραιτήθηκαν πριν το Μάρτιο, οπότε και τους επιβλήθηκε η ποινή της διαγραφής από τους πίνακες του σχολικού έτους 2014-15 ήταν συνολικά 537 για τη Γενική Εκπαίδευση με τους 449 να αφορούν τη Β/θμια και τους 88 δασκάλους και νηπιαγωγούς.
Σημειώνουμε ότι η ποινή του αποκλεισμού δεν ισχύει για τις προσλήψεις που πραγματοποιούνται τέσσερις μήνες πριν τη λήξη του σχολικού έτους (Από Μάρτιο και έπειτα για Βθμια και από τέλη Φεβρουαρίου και έπειτα για Αθμια).
Φέτος υπήρξαν φάσεις αναπληρωτών στη Βθμια εκπαίδευση όπου το ποσοστό της ανάκλησης διορισμών έφθασε ακόμα και το 25%. Υπήρχαν περιπτώσεις αναπληρωτών που τους οδήγησαν σε παραίτηση γιατί δε μπορούσαν να μεταβούν σε 3 και 4 σχολεία, που απείχαν μεταξύ τους αρκετά χιλιόμετρα καθώς δεν είχαν μεταφορικό μέσο.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.