Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Αμερικανός γιατρός μολύνθηκε από τον ιό Έμπολα στη Λιβύη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συμμετείχε στις προσπάθειες αντιμετώπισης της επιδημίας.

Ένας αμερικανός γιατρός που συμμετείχε στις προσπάθειες να αντιμετωπιστεί η επιδημία αιμορραγικού πυρετού που προκαλεί ο ιός Έμπολα σε πολλές χώρες της δυτικής Αφρικής μολύνθηκε και ο ίδιος στη Λιβερία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ανθρωπιστική οργάνωση για την οποία εργάζεται.

Η Samaritan's Purse, μια χριστιανική οργάνωση περίθαλψης και βοήθειας, ανέφερε ότι ο Κεντ Μπράντλι τέθηκε σε απομόνωση στο κέντρο θεραπείας της για τον Έμπολα, στο νοσοκομείο ELWA στη Μονρόβια, την πρωτεύουσα της Λιβερίας.

«Παραμένουμε αισιόδοξοι για την ανάρρωσή του» αλλά ασφαλώς αυτή «δεν είναι ακόμη» βέβαιη, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος της Samaritan's Purse Μελίσα Στρίκλαντ. Σύμφωνα με την ίδια, έχει συμπτώματα όπως πυρετό και μυϊκούς πόνους.

Ο δόκτωρ Μπράντλι είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, είχε ανακοινώσει προηγουμένως η ΜΚΟ αυτή σε μια ανακοίνωση που δημοσίευσε στον ιστότοπό της.

«Η Samaritan's Purse κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσει τον δόκτορα Μπράντλι σε αυτή την περίοδο κρίσης. Ζητούμε από όλους να προσευχηθούν για τον ίδιο και για την οικογένειά του», ανέφερε η ανακοίνωση.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι ενήμερο για ένα κρούσμα Έμπολα, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο ιός Έμπολα έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 660 ανθρώπους τους τελευταίους μήνες στη δυτική Αφρική, κυρίως σε τρεις χώρες, τη Γουινέα (314 νεκροί), τη Σιέρα Λεόνε (219 νεκροί) και τη Λιβερία (127 νεκροί), σύμφωνα με έναν πρόσφατο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Οι αρχές της Νιγηρίας ανακοίνωσαν εξάλλου ότι ένας Λιβεριανός που είχε μολυνθεί από τον Έμπολα απεβίωσε στο Λάγκος, στη μεγαλύτερη πόλη της Αφρικής, την Παρασκευή. Ήταν το πρώτο κρούσμα του αιμορραγικού πυρετού στη Νιγηρία.

Ο ιός Έμπολα πήρε το όνομά του από έναν ποταμό στη σημερινή Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (το πρώην Ζαΐρ) όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1976. Το ποσοστό θνησιμότητας των ανθρώπων που μολύνει κυμαίνεται από το 25% ως το 90%.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.