Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Τα καλά λιπαρά του αμύγδαλου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μειώνει την κακή χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια.
Τα αμύγδαλα είναι ένας ξηρός καρπός που διατίθεται προς κατανάλωση καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Αποτελεί σχήμα οξύμωρο το γεγονός ότι αν και είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε λίπος, μελέτες ανά τον κόσμο έχουν συσχετίσει την κατανάλωση του με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νόσων.

Τα λιπαρά οξέα που περιέχει είναι στο μεγαλύτερο μέρος τους μονοακόρεστα (όπως του ελαιόλαδο) και πολυακόρεστα.

Αυτό δίνει τη δυνατότητα μείωσης της κακής χοληστερόλης (LDL), αλλά και μείωση της ολικής χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων.

Η δράση των εν λόγο λιπαρών οξέων ενισχύεται από την αυξημένη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, η οποία όμως περιέχεται κυρίως στον φλοιό του αμυγδάλου.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.