Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

«Έρχεται» η μεταβατική «ΝΕΡΙΤ»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στη λειτουργία της μεταβατικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ακόμα και αν δεν βρεθεί η χρυσή τομή με τους εργαζόμενους της πρώην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες 15 ημέρες αναμένεται να επανέλθει η εικόνα στις συχνότητες. Ήδη, οι τρεις συναντήσεις που έχουν γίνει μεταξύ του αρμόδιου υφυπουργού δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή, με τους εργαζομένους δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία.

Ο υφυπουργός υποστήριξε πως το πόσο γρήγορα θα εκπέμψει η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση θα εξαρτηθεί από το χρόνο που θα υπάρξει συνεννόηση με τους εργαζόμενους που παραμένουν στο κτίριο της Μεσογείων. Ενώ, δεν αποκάλυψε και ποιο θα είναι το σημείο από το οποίο θα εκπέμψει η «ΝΕΡΙΤ» σε περίπτωση που δεν αποχωρήσουν από το κτίριο της ΕΡΤ στη Λ. Μεσογείων οι εργαζόμενοι. Ο Παντελής Καψής διαβεβαίωσε ωστόσο ότι σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν προτίθεται να βάλει τα ΜΑΤ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.

Ο υφυπουργός δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, σημείωσε ωστόσο ότι «αν οι εργαζόμενοι μείνουν στην Αγ. Παρασκευή κάνουν κακό στον εαυτό τους και στην προοπτική ανασυγκρότησης της ΕΡΤ».

«Σε όλα τα ζητήματα υπάρχει είτε αποδοχή είτε ουσιαστική επαφή και μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε», είπε ο κ. Καψής και πρόσθεσε ότι «εκείνο το οποίο αρνούνται είναι να υπογράψουν τις συμβάσεις με τον λεγόμενο ενδιάμεσο φορέα».

Ο Παντελής Καψής επανέλαβε ότι ο αριθμός των εργαζομένων που θα απασχοληθούν στο νέο εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα θα είναι μικρότερος από τους 2.000 που θα εργαστούν στο μεταβατικό σχήμα. Ενώ εξήγησε πως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα επισημανθούν οι όποιες οι ανάγκες του νέου φορέα και θα προσδιοριστούν από σχετικές μελέτες. Έτσι, σύμφωνα με αυτές θα καθοριστεί ο ακριβής αριθμός των εργαζομένων.

Στο κυβερνητικό επιτελείο αναμένουν την έγκριση από το γενικό λογιστήριο του κράτους, του νομοσχεδίου για τη λειτουργία της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, προκειμένου να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή.

Να εξετάσει την πρόταση τους, ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ απέρριψαν το σχέδιο για επαναλειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και είναι αντίθετοι στην πρόταση του αρμόδιου υπουργού. Την ίδια ώρα ζητούν να εξετάσει την πρόταση τους, όπως προέκυψε από τη Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων, «προκειμένου να ξεπεραστεί το αδιέξοδο που η ίδια η κυβέρνηση δρομολόγησε στις 11 Ιουνίου», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων σημειώνουν ότι: «Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, με βάση την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των δημοσιογράφων, έχουν ήδη γνωστοποιήσει στον αρμόδιο υφυπουργό και κοινοποιήσει στα Μέσα Ενημέρωσης μια σαφή και νομικά τεκμηριωμένη απάντηση στο γιατί δεν μπορεί να υπάρξει κανενός είδους ενδιάμεσος φορέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Υπάρχει τρόπος και καθημερινά αποδεικνύεται πώς μπορεί να συνεχίσει η λειτουργία της ΕΡΤ, αρκεί η κυβέρνηση να αποκαταστήσει τη νομιμότητα. Να εφαρμοστεί επιτέλους η απόφαση του ΣτΕ και να σταματήσει το μαύρο στις συχνότητες της ΕΡΤ. Οι άνθρωποι υπάρχουν, οι υποδομές και οι εγκαταστάσεις υπάρχουν. Η πολιτική τόλμη και ο σεβασμός στους νόμους αναζητούνται».

Υπενθυμίζεται ότι το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο τα μεσάνυχτα της 20ής Ιουνίου 2013 αποφάσισε την αναστολή της κοινής υπουργικής απόφασης με την οποία διακόπηκε η λειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε., ενώ το δικαστήριο διέταξε «στο συντομότερο δυνατό χρόνο» τη μετάδοση προγράμματος.

O ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση εξεταστικής για την ΕΡΤ

Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την ΕΡΤ, με σκοπό τη διερεύνηση όλων αυτών των ζητημάτων που κατά τους υπογράφοντες «συνιστούν άκρως επιζήμιες για τη Δημοκρατία και το δημόσιο συμφέρον ενέργειες, πράξεις και παραλείψεις». Στο πολυσέλιδο κείμενο, οι συντάκτες του παραθέτουν όλο το ιστορικό του «κλεισίματος» της ΕΡΤ και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν εντός και εκτός Ελλάδας, οδηγώντας και στην διάλυση της τρικομματικής κυβέρνησης. Επισημαίνουν δε, ότι «εν έτει 2013, η ελληνική κυβέρνηση επέβαλε το «μαύρο» ως χρώμα και ως καθεστώς στις οθόνες των πολιτών».


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.