«Διευθύνσεις και ονόματα» των δημοσίων υπαλλήλων που θα βρεθούν εκτός δημοσίου ζητάει επιτακτικά η τρόικα. Ωστόσο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν έχει παραδώσει στους εκπροσώπους των δανειστών συγκεκριμένα στοιχεία για το πόσοι εργαζόμενοι θα μπουν σε κινητικότητα μέχρι το τέλος του 2013.
Σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα θέλει μέχρι τον Ιούνιο να έχουν τεθεί εκτός δημοσίου 12.000 δημόσιοι υπάλληλοι και συνολικά μέχρι τα τέλη του χρόνου να έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα 25.000 εργαζόμενοι.
Η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ των απολύσεων μόνο των επίορκων-κοπανατζήδων υπαλλήλων. Ωστόσο ο αριθμός της συγκεκριμένης κατηγορίας «εργαζομένων» είναι πολύ μικρός (μετά βίας φτάνουν τους 1.000 για τους οποίους υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις) και γι’ αυτόν το λόγο εξετάζεται το σενάριο να κόβουν το μισθό σε όσους διώκονται για κακουργηματικά αδικήματα.
Ουσιαστικά η κυβέρνηση δείχνει την πόρτα της εξόδου από το δημόσιο, τουλάχιστον μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης, σε 1.930 υπαλλήλους που είναι στο μικροσκόπιο του σώματος ελεγκτών, επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης.
Με αυτήν την κίνηση, θα απολυθούν άμεσα περίπου 3.000 υπάλληλοι, ένας αριθμός που βρίσκεται κοντά στις απαιτήσεις της τρόικας.
Το σχέδιο για το δημόσιο:
-Άμεση απόλυση των αποδεδειγμένα επίορκων υπαλλήλων
-Εκτός δημοσίου όσοι κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις
-Επιτάχυνση λειτουργίας πειθαρχικών συμβουλίων
-Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης για τους «κοπανατζήδες»
-Από «κόσκινο» άδειες και διοικητικά παραπτώματα του παρελθόντος
-Έλεγχος πρόσληψης υπαλλήλων στο δημόσιο (πλαστά πτυχία)
Πονοκέφαλο συνεχίζει να προκαλεί για το υπουργείο Δοικητικής Μεταρρύθμισης η λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων που πηγαίνουν με ρυθμούς «χελώνας». Με καθυστέρηση ενός χρόνου από την ψήφιση του νόμου λειτουργούν τα 35 από τα 39 πειθαρχικά συμβούλια. Σε 4 αναμένεται αντικατάσταση των δικαστών του ελεγκτικού συνεδρίου που παραιτήθηκαν. Οι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε αργία φτάνουν του 906 ανάμεσά τους και μία υπάλληλος του υπουργείου Υγείας που δικαιώθηκε από το δικαστήριο αλλά δεν υπάρχει πειθαρχικό σώμα για να την αποκαταστήσει.
Την ίδια ώρα ερευνώνται αναρρωτικές άδειες υπαλλήλων με πλαστές ή ανειλικρινείς βεβαιώσεις γιατρών ενώ ελέγχεται και το αν η υπηρεσία έστειλε τον υπηρεσιακό γιατρό να δει τον υποτιθέμενο ασθενή.
Στο στόχαστρο των επιθεωρητών μπαίνουν και οι υπάλληλοι που έχουν επικαλεστεί ψυχολογικά προβλήματα και δηλώνουν αδυναμία να προσέλθουν στην υπηρεσία τους. Θα γίνει επανέλεγχος σε όλα τα δικαιολογητικά που έχουν καταθέσει ενώ από «κόσκινο» θα περάσουν και οι ιατρικές γνωματεύσεις.
Ερευνώνται ακόμα περιπτώσεις υπαλλήλων με πλαστά δικαιολογητικά και τίτλους σπουδών προκειμένου να εξακριβωθεί αν είναι γνήσια καθώς στο παρελθόν έχουν υπάρξει περιπτώσεις πλαστογραφίας.
Οι σχέσεις του Α. Μανιτάκη με το Μαξίμου δεν είναι και οι καλύτερες. Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι ο πρωθυπουργός είχε όλο το τελευταίο διάστημα αλλεπάλληλες συσκέψεις με υπουργούς σε καμία από τις οποίες όμως δεν μετείχε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Πηγή: http://www.real.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.