Αυστραλοί ερευνητές συνιστούν την κατανάλωση άφθονων φυτικών ινών, εάν θέλουμε να αποφύγουμε νοσήματα, όπως το άσθμα και η αρθρίτιδα.
Όπως εξηγούν, όταν οι φυτικές ίνες φθάνουν στο έντερο, μετατρέπονται από τα βακτήρια που αυτό περιέχει σε λιπαρά οξέα, τα οποία είναι γνωστό ότι καταπραΰνουν μερικές από τις φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου. Ένα νέο μόριο που ανακάλυψαν ενώνεται με αυτά τα λιπαρά οξέα και δρα ως αντιφλεγμονώδης ουσία σε όλο το σώμα.
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;
Όπως εξηγούν, όταν οι φυτικές ίνες φθάνουν στο έντερο, μετατρέπονται από τα βακτήρια που αυτό περιέχει σε λιπαρά οξέα, τα οποία είναι γνωστό ότι καταπραΰνουν μερικές από τις φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου. Ένα νέο μόριο που ανακάλυψαν ενώνεται με αυτά τα λιπαρά οξέα και δρα ως αντιφλεγμονώδης ουσία σε όλο το σώμα.
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;
Κατά τον δρα Τσαρλς ΜακΚέι, καθηγητή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας, αν βάλουμε στη ζωή μας περισσότερα φρούτα, λαχανικά και μη επεξεργασμένα δημητριακά (όπως το ψωμί ολικής άλεσης, τα δημητριακά πρωινού ολικής άλεσης, το καφέ ρύζι και τα ζυμαρικά ολικής άλεσης), μπορεί να προστατευθούμε από νοσήματα όπως το άσθμα και η αρθρίτιδα.
Πηγή: http://www.zougla.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.