Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Ντέιβις αναφέρουν ότι η μπίρα μπορεί να βοηθήσει στο να έχουμε γερά οστά, χάρη στη διαιτητική σιλικόνη που περιέχει.
Στη νέα μελέτη, ο δρ Τσαρλς Μπάμφορθ, καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων του πανεπιστημίου, και οι συνεργάτες του ανέλυσαν 100 διαφορετικά είδη μπίρας, διαπιστώνοντας ότι η περιεκτικότητά τους σε σιλικόνη κυμαινόταν από 6,4 έως 56,5 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο.
«Οι παράγοντες κατά τη ζύμωση που επηρεάζουν τα επίπεδα της σιλικόνης δεν έχουν μελετηθεί εκτενώς» υποστηρίζει ο δρ Μπάμφορθ.
«Εξετάσαμε πολλές και διαφορετικές μπίρες, όχι μόνο για την περιεκτικότητά τους σε σιλικόνη, αλλά και για να διαπιστώσουμε τον ρόλο των πρώτων υλών και της διαδικασίας της ζύμωσης στις ποσότητες της σιλικόνης που περιέχουν».
Οι μπίρες με υψηλά επίπεδα βύνης, κριθαριού και λυκίσκου είναι αυτές που έχουν την περισσότερη σιλικόνη, κατά τον δρα Μπάμφορθ.
Στη νέα μελέτη, ο δρ Τσαρλς Μπάμφορθ, καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων του πανεπιστημίου, και οι συνεργάτες του ανέλυσαν 100 διαφορετικά είδη μπίρας, διαπιστώνοντας ότι η περιεκτικότητά τους σε σιλικόνη κυμαινόταν από 6,4 έως 56,5 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο.
«Οι παράγοντες κατά τη ζύμωση που επηρεάζουν τα επίπεδα της σιλικόνης δεν έχουν μελετηθεί εκτενώς» υποστηρίζει ο δρ Μπάμφορθ.
«Εξετάσαμε πολλές και διαφορετικές μπίρες, όχι μόνο για την περιεκτικότητά τους σε σιλικόνη, αλλά και για να διαπιστώσουμε τον ρόλο των πρώτων υλών και της διαδικασίας της ζύμωσης στις ποσότητες της σιλικόνης που περιέχουν».
Οι μπίρες με υψηλά επίπεδα βύνης, κριθαριού και λυκίσκου είναι αυτές που έχουν την περισσότερη σιλικόνη, κατά τον δρα Μπάμφορθ.
Πηγή: http://www.zougla.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.