Πώς εξηγείται το γεγονός ότι κάποιες γυναίκες σαγηνεύονται και νιώθουν ερωτική έλξη για έναν serial killer.
Οι γυναίκες αγαπούν τα «κακά παιδιά». Πρόκειται για αστικό μύθο ή πραγματικότητα; Γεγονός είναι πως για το θέμα έχουν γίνει πολλές έρευνες και έχει χυθεί πολύ μελάνι.
Της Μαρίας Ζαχαροπούλου
Οι περισσότερες έρευνες συγκλίνουν πως οι γυναίκες έλκονται από άνδρες που δείχνουν περήφανοι και ισχυροί ή κυκλοθυμικοί και απόμακροι. Τι γίνεται, όμως, όταν οι γυναίκες ερωτεύονται εγκληματίες που εκτίουν ακόμη και ισόβια για δολοφονίες; Πώς εξηγείται το γεγονός ότι κάποιες γυναίκες σαγηνεύονται και νιώθουν ερωτική έλξη για έναν serial killer; Του γράφουν ρομαντικά γράμματα, πληρώνουν για την υπεράσπιση του και ενίοτε τον παντρεύονται και κάνουν μαζί του παιδιά. Οι ψυχολόγοι μελετώντας το φαινόμενο των serial Killer groupies, όπως αποκαλούν αυτές τις γυναίκες, τις χωρίζουν σε κατηγορίες. Σε αυτές που εκδηλώνουν την ανάγκη τους για φροντίδα και προστασία και θέλουν να φανούν ηρωίδες στα μάτια αυτών των ανδρών.
Σε εκείνες που επιθυμούν να ζήσουν ένα δράμα και επιδιώκουν την περιπέτεια και τον κίνδυνο που εξασφαλίζει μια τέτοια σχέση. Υπάρχουν οι γυναίκες που χειραγωγούνται από τους συγκεκριμένους άνδρες, όπως ακριβώς κάνουν και με τα θύματα τους, αλλά και εκείνες που πάσχουν από το σύνδρομο της υβριστοφυλίας ή αλλιώς το σύνδρομο Bonnie και Clyde κατά το οποίο δημιουργείται σεξουαλική έλξη προς τους βίαιους άνδρες. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου θα πείτε… Ωστόσο, η ίδια η ζωή έχει αποδείξει, σε πολλές περιπτώσεις, πως μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τον πιο ευφάνταστο σεναριογράφο.
Η ιστορία των serial Killer groupies άρχισε να γράφεται το μακρινό 1895, στη δίκη ενός από τους πρώτους σειριακούς δολοφόνους των ΗΠΑ, του φοιτητή ιατρικής Theodore Durrant ή αλλιώς του «δαίμονα του Belfy». Ο φοιτητής εκτελέστηκε για τον βιασμό και τον στραγγαλισμό δυο νεαρών γυναικών στο Σαν Φρανσίσκο. Κατά τη διάρκεια της δίκης του γυναίκες όλων των ηλικιών είχαν συρρεύσει στη δικαστική αίθουσα για να δουν από κοντά τον γοητευτικό δολοφόνο.
Η ψυχολόγος και ο ισοβίτης
Στην Ελλάδα, ο ισοβίτης Πίτερ Σέντομ στάθηκε μοιραίος για την ψυχολόγο των φυλακών Κορυδαλλού Όλγα Ατζαμόγλου. Ο 34χρονος Αμερικανός γοήτευσε την ψυχολόγο και εκείνη, με την πρόφαση ότι ο Σέντομ έπασχε από κατάθλιψη και ήταν έτοιμος να αυτοκτονήσει, τον συναντούσε καθημερινά μέσα στη φυλακή. Η γυναίκα έζησε έναν παθιασμένο έρωτα και δεν πτοήθηκε από το γεγονός ότι ο 34χρονος, χρήστης κοκαΐνης από τα έντεκα του χρόνια, ήταν μέλος συμμορίας «νονών», μέσα στη φυλακή είχε σκοτώσει έναν συγκρατούμενο του, ενώ το 1990 ομολόγησε ότι δολοφόνησε την σύντροφο του.
Τον Μάιο του 2002 η Όλγα Ατζαμόγλου βοήθησε τον εραστή της να αποδράσει. Τον προμήθευσε με ένα κοστούμι και πλαστή ταυτότητα, τον συνόδευσε περνώντας χωρίς κανένα πρόβλημα όλα τα σημεία ελέγχου της φυλακής συστήνοντας τον ως γιατρό. Η γυναίκα έγινε φυγάς για το χατίρι του έρωτα της και ακολούθησε τον Σέντομ στην άλλη άκρη της γης. Λίγους μήνες αργότερα η ψυχολόγος βρέθηκε νεκρή από υπερβολική δόση ναρκωτικών στην Κολομβία. Το 2008 το πτώμα του Πίτερ Σέντομ εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο της Βενεζουέλας. Αιτία θανάτου η υπερβολική δόση ναρκωτικών.
«Η Σούλα του Ριζάι»
Μια από τις πιο γνωστές ερωτικές ιστορίες είναι αυτή του Αλβανού ισοβίτη Αλκέτ Ριζάι με την Ασπασία Μητροπία, γνωστή ως Σούλα. «Η Σούλα του Ριζάι», όπως βαφτίστηκε από τον Τύπο, ερωτεύτηκε παράφορα τον Ριζάι με την πρώτη ματιά, σε ηλικία 23 ετών και ενώ είχε ήδη κάνει έναν αποτυχημένο γάμο στα 14 της και αποκτήσει δυο παιδιά. «Ήταν πολύ καλός σύντροφος και καλός με τα παιδιά μου στα οποία φέρθηκε σαν μπαμπάς τους...», θα πει χρόνια αργότερα. Η ίδια ισχυρίζεται πως δεν γνώριζε τη δράση του Ριζάι όταν τον συνάντησε για πρώτη φορά, ωστόσο, χρόνια αργότερα, η Σούλα επιμένει πως ο αγαπημένος της βρέθηκε στη φυλακή άδικα καθώς «είναι αθώος» και δεν εμπλέκεται στις δολοφονίες που του αποδίδουν.
«Είναι ο άντρας της ζωής μου», έχει εξομολογηθεί η Σούλα, με τον Ριζάι να της αφιερώνει μέσα από τη φυλακή το τραγούδι της Ρίτας Σακελαρίου: «Η Σούλα είναι ο άλλος μου εαυτός, το άλλο το μισό απ’ το κορμί μου». Η Σούλα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών γιατί βοήθησε, το 2009, τον αγαπημένο της να αποδράσει μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο. Η γυναίκα παρέμεινε στη φυλακή για 3 χρόνια, χωρίς ποτέ να παραδεχτεί πως βοήθησε τον Ριζάι στην απόδραση, αν και τον ακολούθησε στην παρανομία. «Δεν μπορούσα να τον αφήσω μόνο του, είναι ο άνθρωπος μου. Πήγαμε από βουνό σε βουνό και μετά σε ένα σπίτι στο Αλεποχώρι. Είχα αγάπη αλλά και φόβο… ». Η αστυνομία εντόπισε το ζευγάρι όταν η Σούλα επικοινώνησε με τα παιδιά της.
Η νέα ζωή χωρίς τη Ζωή
Το κουβάρι της αποτρόπαιας δολοφονίας της Ζωής Γαρμανή άρχισε να ξετυλίγεται όταν, τον Ιούνιο του 1987, ένας ρακοσυλλέκτης ανακάλυψε μέσα σε σακούλες κομμάτια από το πτώμα της γυναίκας. Για τη δολοφονία της άτυχης Ζωής καταδικάστηκε ο σύζυγος της Παναγιώτης Φρατζής, ο οποίος τυφλωμένος από το πάθος, τη σκότωσε και στη συνέχεια την τεμάχισε διαπράττοντας ένα από τα πλέον φρικτά εγκλήματα στην Ελλάδα. Ο Παναγιώτης Φρατζής καταδικάστηκε για το έγκλημα του και παρέμεινε στη φυλακή μέχρι το 1997 όταν άρχισε να βγαίνει με ειδικές εκπαιδευτικές άδειες για να συνεχίσει και να ολοκληρώσει, λίγα χρόνια αργότερα, τις σπουδές του στην ΑΣΟΕΕ. Παρά το γεγονός πως ο Παναγιώτης Φρατζής ήταν γνωστός για τη δολοφονία της γυναίκας του, δεν έπαψε να αρέσει στις γυναίκες, οι οποίες πάντα τον θεωρούσαν γοητευτικό. Κατά τη διάρκεια των αδειών δημιούργησε αρκετές ερωτικές σχέσεις και όταν το 2005 αποφυλακίζεται έκανε νέα οικογένεια άνοιξε μαγαζί και αφοσιώθηκε στη μουσική του.
Ο γάμος και η μεταμέλεια
Ο Σπύρος Μπέσκος, ο αποκαλούμενος «δράκος με τα μαγικά χέρια», το 1983 καταδικάστηκε σε δυο φορές ισόβια για τη δολοφονία δυο γυναικών και για δεκατρείς επιθέσεις και βιασμούς. Από το 2002 ζούσε παίρνοντας άδειες και προσπαθώντας να ξαναφτιάξει τη ζωή του κάνοντας νέες γνωριμίες και λειτουργώντας το φυσικοθεραπευτήριο του στην Ηλιούπολη. Ο Σπύρος Μπέσκος αποφυλακίστηκε το 2008 έχοντας εκτίσει 25 χρόνια κάθειρξη. Μετά την αποφυλάκιση του ξαναπαντρεύτηκε τη γυναίκα με την οποία διατηρούσε σχέση, ενώ ήταν κρατούμενος και γύρισε σελίδα στη ζωή του.
Τα ερωτικά γράμματα και η «αρρωστημένη εμμονή»
Ο Κυριάκος Παπαχρόνης έμεινε στην ιστορία ως ο «Δράκος της Δράμας» και ο δολοφόνος με τις περισσότερες θαυμάστριες. Τον Δεκέμβριο του 1982 συνελήφθη για πέντε δολοφονίες και τρείς απόπειρες, δυο βιασμούς και απόπειρες βιασμών και καταδικάστηκε δυο φορές σε θάνατο, ποινή η οποία μετατράπηκε σε ισόβια. Στη φυλακή ο Παπαχρόνης έπαιρνε δεκάδες ερωτικά γράμματα με τα οποία οι θαυμάστριες του δήλωναν τρελά ερωτευμένες μαζί του. Οι ειδικοί ψυχολόγοι χαρακτήρισαν «αρρωστημένη εμμονή» τα γράμματα πάθους στον Παπαχρόνη και τα ερμήνευσαν ως σύνδρομο που πηγάζει από το μίσος που ενδόμυχα μπορεί να κρύβει μια γυναίκα απέναντι στο ίδιο της το φύλο. Μετά την αποφυλάκιση του ο Κυριάκος Παπαχρόνης αρραβωνιάστηκε με την αγαπημένη του.
Τα ερωτικά γράμματα υπήρξαν διαχρονικά ο τρόπος με τον οποίο οι γυναίκες εκδήλωναν τον θαυμασμό και την αγάπη τους σε κρατούμενους. Αποδέκτης δεκάδων ερωτικών επιστολών υπήρξε, στις αρχές της δεκαετίας του 1970, ο Θόδωρος Βερνάρδος, ο θρυλικός ληστής με τις γλαδιόλες, τον οποίο οι γυναίκες θεωρούσαν γοητευτικό. Ο διαβόητος κακοποιός και δραπέτης Κώστας Πάσσαρης, λέγεται, πως έχει δεχτεί στις φυλακές περισσότερες από 3.000 ερωτικές επιστολές κρυφών θαυμαστριών του. Θαυμάστριες με τις οποίες αλληλογραφούσε είχε και ο αρχηγός των σατανιστών της Παλλήνης Μάκης Κατσούλας. Ο ισοβίτης είχε αλληλογραφία με κοπέλες που είχαν γοητευτεί με την ιδέα πως «θα τον έβαζαν στον ίσιο δρόμο». Επιτυχίες στις γυναίκες είχε και ο καταδικασμένος ως μέλος της 17 Νοέμβρη Βασίλης Ξηρός, ο οποίος έλαβε πολλές επιστολές από γυναίκες που του εξομολογήθηκαν τον έρωτα και το θαυμασμό τους.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.