Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Συνεργασία του Παντείου με το κινεζικό Πανεπιστήμιο του Ζεγιάνγκ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επαφές μεταξύ συμφοιτητών και καθηγητών.

Οι φοιτητές Ελλάδας και Κίνας, δύο χωρών που τις χωρίζει μεγάλη απόσταση αλλά τις ενώνει η μακρά ιστορία και ο σημαντικός πολιτισμός, συναντώνται χάρη στη συνεργασία που έχει αναπτύξει το Πάντειο Πανεπιστήμιο με το Πανεπιστήμιο Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ζεγιάνγκ (Zhejiang University of Media and Communication).

Τα δύο πανεπιστήμια ήδη εδώ και ένα χρόνο συνεργάζονται σε διάφορους τομείς, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, ενώ με το πρόγραμμα Erasmus, φοιτητές τους έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους δύο μακρινούς κόσμους και να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες. Κινέζες φοιτήτριες που βρίσκονται με το Erasmus αυτές τις ημέρες στην Αθήνα, εξέφρασαν μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τη χαρά τους που επισκέπτονται την Ελλάδα, ενώ περιέγραψαν με πολύ θετικά συναισθήματα τις επαφές τους με τους Έλληνες συμφοιτητές και καθηγητές του Παντείου.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Πάντειο με θέμα το επικοινωνιακό τοπίο στην Κίνα («Reconstruction of Communication Order in Risk Society: A Case Study on China»). Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι πρυτανικές αρχές του Παντείου Πανεπιστημίου και το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, ενώ συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής Νίκος Λέανδρος. «Η εκδήλωση αφορά τις αλλαγές στο επικοινωνιακό πεδίο στην Κίνα. Μας ενδιαφέρει όμως να διευρύνουμε συνεχώς τη συνεργασία μεταξύ των δύο πανεπιστημίων και στο ερευνητικό πεδίο», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λέανδρος, ενώ, αναφερόμενος σε μελλοντικά σχέδια συμπλήρωσε: «Συζητήσαμε με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια κοινή πλατφόρμα στην οποία φοιτητές των δύο πανεπιστημίων θα μπορούν να "φορτώνουν" βίντεο και άλλο υλικό το οποίο θα παράγουν αλλά και να επικοινωνούν online, ζωντανά. Έχουμε σκεφτεί επίσης, τη δυνατότητα δημιουργίας κάποιων κέντρων μελέτης του ελληνικού πολιτισμού στην Κίνα και του κινεζικού πολιτισμού στην Ελλάδα».

Στην εκδήλωση μίλησαν σε ένα γεμάτο αμφιθέατρο με φοιτητές του Παντείου, δύο καθηγητές από το πανεπιστήμιο Ζεγιάνγκ, ο υπεύθυνος των διεθνών σχέσεων του πανεπιστημίου και η υπεύθυνη της σχολής επικοινωνίας.

«Έχω την τιμή να μου δίνεται η ευκαιρία να αρχίσω την επικοινωνία και τη συνεργασία του Παντείου Πανεπιστημίου με το δικό μας πανεπιστήμιο. Πιστεύω ότι το μέλλον θα είναι λαμπρό για τη συνεργασία των δύο πανεπιστημίων καθώς τόσο η Ελλάδα όσο και η Κίνα έχουν μακρά ιστορία και πολύ αναπτυγμένο πολιτισμό», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος των διεθνών σχέσεων του Ζεγιάνγκ, Μπάο Ξιαοφένγκ. «Πιστεύω ότι και για τις δύο πλευρές θα υπάρχουν πολλές ευκαιρίες και το όφελος θα είναι αμοιβαίο. Ελπίζω ότι μέσα από τις δραστηριότητες των δύο πανεπιστημίων μπορούμε να εμβαθύνουμε την κατανόηση μεταξύ των δύο πλευρών, μεταξύ των δύο χωρών», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η Τσούι Μπο, υπεύθυνη της σχολής επικοινωνίας του Ζεγιάνγκ και δημοσιογράφος, που ανέπτυξε σε ομιλία της, το θέμα της εκδήλωσης, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην Ελλάδα, τη χώρα με τη μακρά ιστορία. Είναι τιμή μου να μιλήσω σε αυτή την εκδήλωση».

Το επόμενο διάστημα η πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου Ισμήνη Κριάρη και ο καθηγητής Νίκος Λέανδρος θα επισκεφθούν την Κίνα για να προωθήσουν περαιτέρω τα σχέδια συνεργασίας των δύο πανεπιστημίων. «Ο πολιτισμός μάς ενώνει και πραγματικά υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και από την πλευρά της Κίνας για να προχωρήσει αυτή η διαδικασία» ανέφερε ο κ. Λέανδρος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.