Υποστηρίζει πως τον… «έριξαν» στην εκλογική χρηματοδότηση.
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο εκπρόσωπος του πολιτικού κόμματος «Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας» Γεώργιος Κόκκας υποστηρίζοντας ότι τον… «έριξαν» στην εκλογική χρηματοδότηση.
Αναλυτικότερα, ο εκπρόσωπος του κόμματος ζητά από το ΣτΕ να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η υπουργική απόφαση με την οποία έγινε η κατανομή της εκλογικής χρηματοδότησης του έτους 2015 και το κόμμα του αν και συμμετείχε στον συνδυασμό του Πάνου Καμμένου, αποκλείστηκε από τη χρηματοδότηση. Το κόμμα του Γεώργιου Κόκκα συμπεριλαμβανόταν στο συνασπισμό κομμάτων «Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ευρωπαϊκό Αντιμνημονιακό Μέτωπο, Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών, Πυρίκαυστος Ελλάς, Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, Ανεξάρτητοι Έλληνες-Πάνος Καμμένος».
Κατά συνέπεια το κόμμα Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας έπρεπε να λάβει το 25% της εκλογικής χρηματοδότησης του συνασπισμού κομμάτων του Πάνου Καμμένου.
Αρχικά, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών έγινε η κατανομή της χρηματοδότησης του εν λόγω συνασπισμού στα 4 κόμματα που την συγκροτούν.
Όμως, στην συνέχεια με νεότερη υπουργική απόφαση μεταβλήθηκε η κατανομή της χρηματοδότησης του επίμαχου συνασπισμού και αντί της αρχικής κατανομής η οποία είχε γίνει στα 4 κόμματα που τον απαρτίζουν, έγινε στη συνέχεια (η κατανομή) στα τρία και παρέμεινε εκτός το κόμμα του κ. Κόκκα.
Η υπουργική απόφαση μεταβλήθηκε με τον σκεπτικό ότι το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, δεν είναι πολιτικό κόμμα, αλλά κίνημα και κατά συνέπεια δεν δικαιούται εκλογικής κρατικής χρηματοδότησης.
Ο προσφεύγον υποστηρίζει ότι η υπουργική απόφαση που απέκλεισε από την χρηματοδότηση το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας παραβιάζει την συνταγματική αρχή της ίσης μεταχείρισης των πολιτικών κομμάτων και της οικονομικής ενίσχυσής τους, ενώ προσκρούει στο νόμο 3023/2002 που ρυθμίζει την κατανομή της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας είναι πολιτικό κόμμα και νόμιμα έχει αναγνωριστεί με απόφαση του Α΄ Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, ενώ η αναφορά στον τίτλο του της λέξης κίνημα γίνεται για ιδεολογικούς λόγους προκειμένου να μην ταυτίζεται με την έννοια της κομματοκρατίας.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.