Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Άσπρο ή μοβ λάχανο;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τρόφιμο πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Το λάχανο αποτελεί ένα πολύ υγιεινό λαχανικό. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, ίνες και πολλά αντιοξειδωτικά. Είναι καλή πηγή φυλλικού οξέος, βιταμινών συμπλέγματος Β που συμβάλουν στην καλή υγεία του νευρικού μας συστήματος και καλίου που ρυθμίζει την πίεση. Παράλληλα, περιέχει βιταμίνη Κ που είναι απαραίτητη για την καλή πήξη του αίματος.

Από τα σημαντικότερα συστατικά του είναι οι αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως οι ινδόλες, οι ανθκυανίνες και οι σουλφοραφάνες Ανάμεσα στα διάφορα είδη του το μοβ σε σχέση με το άσπρο λάχανο έχει πολύ περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες (όπως ανθοκυανίνες), ενώ και η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C είναι 6 – 8 φορές μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του άσπρου.

Πέρα από τη χρησιμότητα των αντιοξειδωτικών για την προστασία των κυττάρων από την γήρανση και από τις ελεύθερες ρίζες, φαίνεται πως οι ινδόλες του μοβ λάχανου ενεργοποιούν μηχανισμούς φυσικής αποτοξίνωσης στον οργανισμό.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.