Η ιστορία της 23χρονης Kaur, που πάσχει από σύνδρομο υπερβολικής τριχοφυΐας. Η απόφασή της να μην ξυρίζει το μούσι της και οι επιθέσεις που δέχθηκε.
Μπορεί η Κοντσίτα της Eurovision να προκάλεσε πολλά σχόλια για το μούσι της, πριν και μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη Eurovision, ωστόσο η ιστορία της Harnaam Kaur, παρουσιάζει εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς πρόκειται για μια ιστορία μάχης με ένα οδυνηρό σύνδρομο, αλλά και για την υπεράσπιση μιας απόφασης ζωής, παρά τις επικρίσεις.
Η 23χρονη Harnaam Kaur είναι μια γυναίκα που πάσχει από το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών που προκαλεί υπερβολική τριχοφυΐα σε όλο το σώμα της.
Από την ηλικία των 11, το πρόσωπό της γεμίζει τρίχες, αλλά εκείνη φαίνεται να αποδέχεται την κατάστασή της, από την στιγμή που έγινε μέλος της θρησκευτικής οργάνωσης Σιχ, η οποία απαγορεύει σε άνδρες αλλά και γυναίκες να κόβουν τις τρίχες από το σώμα τους.
Η νεαρή που είναι κάτοικος της πόλης Slough στη Μεγάλη Βρετανία θυμάται ότι οι τρίχες άρχισαν να εξαπλώνονται γρήγορα, εκτός από το πρόσωπο και στα χέρια αλλά και στο στήθος της, κάτι που της προκάλεσε προβλήματα στο σχολείο, αφού ήταν καθημερινός στόχος για τα πειράγματα των συμμαθητών της.
Έπεσε πολλές φορές θύμα bullying για την εμφάνισή της, ενώ δεν ήταν λίγες και οι φορές που δέχθηκε απειλές για τη ζωή της.Αρνούμενη να υποκύψει στην "τρομοκρατία" που υπέστη λόγω της εμφάνισής της, αποφάσισε να ζήσει, χωρίς να ενδιαφέρεται για τον κόσμο και δεν κοιτάζει πίσω. Παλιότερα, ντρεπόταν τόσο πολύ, ώστε χρειαζόταν να ξυρίζεται δύο φορές την εβδομάδα, αυτό όμως έκανε τις τρίχες να βγαίνουν πιο σκληρές και παχιές.
Όπως αποκάλυψε:"Δεν θα μπορούσα να αφαιρέσω τις τρίχες του προσώπου μου, γιατί με αυτό το τρόπο ο θεός με έκανε να αισθάνομαι χαρούμενη" και πρόσθεσε "Νιώθω πιο θηλυκή. Έχω μάθει να αγαπώ τον εαυτό μου για αυτό που είμαι."
"Θέλω κι άλλες γυναίκες να βρουν τη δύναμη, που έχω εγώ. Αν μπορώ να δώσω ένα μήνυμα, αυτό είναι να ζει ο καθένας, όπως θέλει. Είναι δική μας η ζωή, δικό μας το ταξίδι", είπε.
Ο Σιχισμός είναι μονοθεϊστική θρησκεία, η οποία ξεκίνησε το 15ο αιώνα μ.Χ. στη βόρεια Ινδία, με επιρροές κυρίως από τον Ινδουισμό και το Ισλάμ, ενώ η ονομασία "Σιχισμός" προέρχεται από τη λέξη Sikh (Σιχ), η οποία προέρχεται από τη σανσκριτική ρίζα śiṣya που σημαίνει "απόστολος" ή "αρχάριος", ή śikṣa που σημαίνει "διδασκαλία".
Πηγή: http://www.dailystar.co.uk
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.