Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Tα μπαχαρικά προστατεύουν το κρέας από καρκινογόνες ουσίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μαρινάρισμα πριν το ψήσιμο.

Το ψήσιμο του κρέατος, ιδιαιτέρως αν γίνεται στα κάρβουνα, έχει κατά καιρούς συσχετιστεί με την ανάπτυξη επικίνδυνων καρκινογόνων ουσιών, ιδιαιτέρως στα πιο σκληρά και σκούρα μέρη της ψημένης επιφάνειάς του. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό πριν ψήσουμε το κρέας να το μαρινάρουμε με μια μαρινάδα με αρκετά μπαχαρικά.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την προστασία της εξωτερικής του επιφάνειας από την ανάπτυξη αφενός τέτοιων καρκινογόνων ουσιών, αφετέρου μικροοργανισμών που μπορεί να μολύνουν το κρέας.

Για παράδειγμα ο βασιλικός περιέχει βιοφλαβονοειφή, τα λεγόμενα βολατικικά οξέα, τα οποία φαίνεται ότι έχουν αντιμικροβιακή δράση έναντι παθογόνων μικροοργανισμών, όπως η λυστέρια, ο σταφυλόκοκος κ.α.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.