Ο ρόλος του αλατιού στο φαγητό.
Άλλος ένας «εχθρός» του ασβεστίου και σύμμαχος της κατακράτησης υγρών είναι το αλάτι.
Το τελευταίο διεγείρει την αποβολή ασβεστίου από τον οργανισμό και το νάτριο που περιέχει αυξάνει την κατακράτηση. Σε συνταγές που χρειάζονται αρκετό αλάτι, δοκίμασε να προσθέσεις περισσότερο πιπέρι ή κάποιο άλλο μπαχαρικό εναλλακτικά.
Το πιο σημαντικό είναι να περιορίσεις την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων κι έτοιμων φαγητών, που «παραέχουν» αλάτι. Μεγαλύτερη προσοχή στη χρήση αλατιού πρέπει να δώσουν οι γυναίκες άνω των 50 ετών.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.