Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Συγκλονιστικά ντοκιμαντέρ Ελλήνων της διπλανής πόρτας που μιλούν για τη δική τους κρίση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα νέο πρότζεκτ που βρίσκεται εν εξελίξει κάνει ήδη το γύρο του διαδικτύου με στόχο να καλύψει την ανάγκη μιας διαφορετικής αφήγησης της κρίσης μέσα από μια σειρά ανεξάρτητων και αυτοχρηματοδοτούμενων μίνι ντοκιμαντέρ.

Το Portraits of Greece in Crisis παρουσιάζει πορτραίτα ανθρώπων που μέσα από την καθημερινότητά τους περιγράφεται η ελληνική πραγματικότητα και αποτελεί ένα εγχείρημα κινηματογράφησης του πειράματος που εκτελείται στην Ελλάδα, μία καταγραφή του σήμερα η οποία αύριο θα αποτελεί ένα ιστορικό ντοκουμέντο της κρίσης.

Σε αυτή την προσπάθεια αναζητούνται θεατές-συμπαραγωγοί προκειμένου να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες πτυχές του φάσματος της κρίσης, μιας κρίσης που τελικά δεν είναι μόνο ελληνική.

Οι ιστορίες των ανθρώπων που έχουν ήδη καταγραφεί είναι συγκλονιστικές και αποτελούν την ειλικρινή ματιά των ανθρώπων που ζουν δίπλα μας. Γνωρίστε μερικές από τις ιστορίες εδώ:

Αγγελική- Τυφλή εργαζόμενη στην Ελλάδα



Η Αγγελική είναι τυφλή εργαζόμενη σε δημόσιο νοσοκομείο. Ο μισθός της Αγγελικής, όπως και ο μισθός χιλιάδων εργαζόμενων ΑμεΑ στο δημόσιο, δεν εξαιρέθηκαν απ τις περικοπές. Σύμφωνα με διεθνή στοιχεία, όταν ένας βλέπων ικανοποιεί ζωτικές του ανάγκες με μισθό 1000 ευρώ, ένας μη βλέπων, για τις ίδιες ανάγκες, χρειάζεται τα τριπλάσια χρήματα.

Χρήστος- Φοιτητής στο Ε.Μ.Π. (teaser)



Οι περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις των Αμεα αποτελούν ακόμη μια απόδειξη της κατάλυσης του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα της κρίσης. Η αναλγησία της κυβέρνησης κορυφώνεται με την καταστολή από τα ματ των κινητοποιήσεων των ΑμεΑ.

Ο Χρήστος είναι 23 χρόνων, σπουδάζει Αρχιτεκτονική στο Ε.Μ.Π. και αυτή τη στιγμή είναι άνεργος. Με την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας και την προσπάθεια ιδιωτικοποίησής της, το ποσοστό της ανεργίας στους νέους να φτάνει το 50%, τις χιλιάδες κλειστές επιχειρήσεις και τη διαμόρφωση ενός εργασιακού καθεστώτος πλήρους ανασφάλειας και αβεβαιότητας, δικαιολογημένα αυτή η γενιά των νέων νιώθει να βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο.


Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.