Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

To υγειονομικό πήγε στους χώρους διανομής συσσιτίων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Οδηγίες υγιεινής στα γεύματα απόρων στη Θεσσαλονίκη.

Κλιμάκια εποπτών δημόσιας υγείας της διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης, ξεκίνησαν να επισκέπτονται χώρους και εγκαταστάσεις όπου γίνεται διανομή συσσιτίου, προκειμένου να δώσουν οδηγίες υγιεινής πρακτικής προς τους υπευθύνους και τους εθελοντές που έχουν επωμιστεί την παρασκευή και τη διανομή των γευμάτων στους άπορους.

«Οι συμμετέχοντες και παρέχοντες το τόσο σημαντικό εθελοντικό ανθρωπιστικό έργο πολίτες και Φορείς, παρακαλούνται να συνεργάζονται με τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας μας με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και για οποιοδήποτε σχετικό ερώτημα να μη διστάσουν να απευθύνονται στην Υπηρεσία μας» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ προσέθεσε ότι οι οδηγίες είναι απαραίτητες καθώς οι άνθρωποι που σπεύδουν στα συσσίτια προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό έχουν αυξηθεί και έτσι οι υγειονομικοί έλεγχοι πρέπει να είναι πιο εντατικοί, όπως γράφει το spnews.gr.

Οι οδηγίες ορθής υγιεινής πρακτικής αφορούν τόσο την αποθήκευση και διαχείριση των πρώτων υλών και των βασικών ειδών τροφίμων που συγκεντρώνονται για τους πολίτες, όσο και τις διαδικασίες παρασκευής και προσφοράς έτοιμων φαγητών και συσσιτίων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.