Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Πώς να ξαναερωτευτείτε τον/ την σύζυγό σας : 6 τρόποι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αυτά που λέμε και κάνουμε καθημερινά στη σχέση μας καθορίζουν και το βαθμό ρομαντισμού και ψυχικής επαφής μακροπρόθεσμα. Επειδή συνήθως τα ζευγάρια θεωρούν ο ένας τον άλλον δεδομένο, αφήνονται, δεν καλλιεργούν τη σχέση και η ερωτική φλόγα τρεμοσβήνει (και μερικές φορές τελικά σβήνει). Είναι στην καλή διάθεση του ζευγαριού να αποφασίσει τι είδους σχέση επιθυμεί και να κάνει τα απαραίτητα βήματα προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Σας παρουσιάζουμε τους έξι καλύτερους και γρηγορότερους τρόπους για να… ξανα-ερωτευτείτε τον/η σύζυγό σας!

1. Θυμηθείτε τα καλά στοιχεία που είδατε στον/τη σύζυγό σας και τον/την ερωτευτήκατε

Γάμος, παιδιά, δουλειές, υποχρεώσεις, ευθύνες, οικογένεια, φίλοι, καθήκοντα διαφόρων ειδών, οικονομική κρίση, μικρά και μεγάλα προβλήματα που προκύπτουν στη ζωή…. Πριν το καταλάβει κανείς, βλέπει τη γαμήλια φωτογραφία του και με το ζόρι αναγνωρίζει τον εαυτό του και τον/τη σύζυγο σε αυτή, και ας έχουν περάσει μόλις λίγα χρόνια και όχι μία αιωνιότητα. Πολύ εύκολα τα ζευγάρια απομακρύνονται ψυχικά και σωματικά. Τι ήταν αυτό που σας έκανε να ερωτευτείτε τον άνθρωπο σας; Δέστε τον/την πάλι έτσι, πείτε του τι σας αρέσει πάνω του/της και ανταποκριθείτε σε αυτό το κομμάτι (και όχι στα ελαττώματα!).

2. Ανανεώστε το σεξουαλικό σας ενδιαφέρον

Θυμάστε πώς ήταν τα πρώτα σας ραντεβού και ο πρώτος καιρός της σχέσης σας; Πάθος, ενθουσιασμός, σεξουαλική φλόγα, εφευρετικότητα! Δε χάθηκαν, εσείς τα παραμερίσατε! Βάλτε ξανά το πάθος στη ζωή σας, γιατί χωρίς αυτό οι σχέσεις καταστρέφονται. Μάθετε να εμπιστεύεστε το σώμα σας και το σώμα του. Πειραματιστείτε στο κρεβάτι, ανανεωθείτε σεξουαλικά απολαμβάνοντας τη σχέση σας. Ακόμα και 10 λεπτά πάθους μπορεί να κάνουν θαύματα στη σχέση σας!

3. Διαλέξτε τις μάχες σας

Μήπως ο συνηθισμένος τρόπος επικοινωνίας με τον/τη σύντροφό σας είναι ο τσακωμός; Μήπως για κάθε τι υπάρχει άρνηση, ‘όχι’, καυγάς; Καιρός να αναθεωρήσετε! Επιλέξτε τι είναι σημαντικό για εσάς και συζητήστε το με το ταίρι σας ώστε να καλυφθείτε. Μάθετε να μην συγκρούεστε για το παραμικρό. Αντί να εκνευριστείτε για κάτι που δεν έκανε επικεντρωθείτε σε κάτι όμορφο ή θετικό που έκανε και θυμίστε του με ψυχραιμία τι πρέπει να κάνει. Αν είστε μονίμως επικεντρωμένοι στα αρνητικά του συντρόφου σας, τότε πιθανότατα χάνετε την ευκαιρία να εκτιμήσετε τα θετικά του/της στοιχεία.

4. Βάλτε τη συγχώρεση στη ζωή σας

Συγχωρήστε και ζητήστε συγγνώμη. Όλοι ξέρουμε ότι δεν είναι καλό να κρατάμε μούτρα και όλοι λέμε τυπικά μια ‘συγγνώμη’. Πόσοι όμως από εμάς το εννοούμε πραγματικά; Και πόσοι από εμάς αφού πούμε συγγνώμη, δε συνεχίζουμε να σκεφτόμαστε και να αναμασάμε το πρόβλημα ή το πρόσωπο που υποτίθεται ότι συγχωρήσαμε; Το αποτέλεσμα είναι ότι με αυτό τον τρόπο υπάρχει μέσα μας θυμός, δυσφορία, ενόχληση, και αυτά τα αρνητικά συναισθήματα σιγοβράζουν και τιμωρούμε τον εαυτό μας και τον/τη σύντροφό μας για τα ίδια λάθη. Πάρτε την απόφαση να συγχωρήσετε και κάντε το πραγματικά. Μην πισωγυρίζετε στο τι έγινε στο παρελθόν, δώστε στον άνθρωπό σας μια δεύτερη ευκαιρία. Επίσης, μη χρησιμοποιήσετε το λάθος του άλλου για να τον βάλετε σε μια μόνιμη ενοχική κατάσταση ώστε να κάνετε ότι θέλετε, με το άλλοθι ότι και ο άλλος έφταιξε στο παρελθόν.

5. Τεντώστε τα αυτιά σας

Μάθετε να ακούτε πραγματικά. Αυτό θα πει δεν διακόπτω, δεν τελειώνω τη φράση που άρχισε ο άλλος, δεν απαντώ ‘ξέρω, ξέρω’, δεν αρχίζω να σκέφτομαι άλλα πράγματα επειδή βαριέμαι, και σίγουρα δε σημαίνει ότι αρπάζομαι από τα λεγόμενα του άλλου και βρίσκω αφορμή για καυγά. Απλώς θα πρέπει συναισθηματικά να είστε εκεί, με το ταίρι σας, να ακούσετε, να τον/την κοιτάξετε στα μάτια και να τον/την αγκαλιάσετε.

6. Ποιοτικός χρόνος χωριστά

Σας φαίνεται παράξενο; Όλοι μιλάνε για ποιοτικό χρόνο μαζί! Κι όμως, είναι πολύ σημαντικό για το ζευγάρι, προκειμένου να κρατήσει καθένας την προσωπική του ταυτότητα να έχει τα δικά του χόμπι/ενδιαφέροντα/παρέες. Αυτό δε σημαίνει ότι κανείς δημιουργεί μια παράλληλη ζωή ή ένα κρυφό σύμπαν, αλλά ότι επενδύει στο χρόνο για τον εαυτό του. Έτσι χαλαρώνει, έχει ενδιαφέροντα, δεν δημιουργείται ρουτίνα, και το ζευγάρι έρχεται πιο κοντά με πιο πολλά πράγματα και εμπειρίες να μοιραστεί και να συζητήσει.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.