Έχουν τουλάχιστον 30% λίπος λιγότερο από το κανονικό.
Τα τυριά light ή αλλιώς τα τυριά χαμηλών λιπαρών έχουν πλέον κατακλύσει την αγορά. Αποτελούν για πολλούς ένα χρήσιμο εργαλείο στην προσπάθειά τους να χάσουν βάρους ή μια πιο υγιεινή επιλογή τυριών με χαμηλά λιπαρά. Τι εννοούμε όμως όταν αναφερόμαστε στα τυριά χαμηλών λιπαρών;
Σύμφωνα με τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ισχυρισμός light στα τρόφιμα, χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα προϊόν από το οποίο έχει αφαιρεθεί το 30% ενός θρεπτικού συστατικού σε σύγκριση με το κλασσικό προϊόν.
Με άλλα λόγια, ένα τυρί που χαρακτηρίζεται light θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 30% λιγότερο λίπος σε σύγκριση με το κανονικό. Όπως είναι φυσικό, τα light τυριά περιέχουν λιγότερα ολικά και κορεσμένα λιπαρά καθώς και χαμηλότερη χοληστερόλη. Ανάλογα με την περιεκτικότητά τους σε λίπος επηρεάζεται και η περιεκτικότητά τους σε λιποδιαλυτές βιταμίνες, ενώ το ασβέστιο, επειδή δεν μεταφέρεται μαζί με το λίπος, δεν φαίνεται να περιορίζεται.
Αντίθετα, φαίνεται πως τα τυριά χαμηλών λιπαρών είναι ορισμένες φορές πιο πλούσια σε ασβέστιο, λόγω της επεξεργασίας την οποία έχουν υποστεί. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα του light τυριού είναι ότι δεν χάνει σε γεύση συγκρινόμενο με το αντίστοιχο κλασσικό, με αποτέλεσμα να προσφέρει παρόμοια γευστική ικανοποίηση στον καταναλωτή, έχοντας ωστόσο πιο ωφέλιμη θρεπτική σύσταση.
Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.